Addo elephant park

De eerste stageweek is voorbij gevlogen wat mij tot het besef bracht dat mijn tijd hier zeer beperkt is. Om die reden heb ik besloten om met de andere meisjes van het gastgezin op uitstap te gaan!

Aangezien we van plan zijn om wel wat uitstappen te doen, zijn we op zoek gegaan naar de meest goedkope optie. Onze gastouders wisten ons te vertellen dat we een Nelson Mandela pass konden kopen die gedurende 3 maanden geldig is. Voor die pas betaal je een bedrag van 600 rand waarvoor je dan toegang krijgt tot vijf gekozen activiteiten van een lijst. Onze eerste activiteit met de pas wordt een uitstap naar Addo elephant park.

Na het aankopen van de pas zijn we de auto gaan ophalen die we gehuurd hadden voor het hele weekend. In een impulsieve bui was ik ermee akkoord gegaan om zelf te rijden. Achteraf heeft mij dit wel wat stress bezorgd, aangezien ze hier rijden aan de linkerkant van de weg en het stuur dus aan de rechterkant van de auto staat. Uiteindelijk bleek die stress niet nodig te zijn want het autorijden ging vrij vlot. Dat hadden we dan ook wel nodig aangezien we meteen meer als een uur moesten rijden naar Addo.

Om zeker te zijn dat we zoveel mogelijk dieren konden zien, hadden ze ons aangeraden om de sunrise tour te boeken. De sunrise tour vertrok om 6u en we zijn dan ook opgestaan om 3u45 zodat we om 4u20 konden vertrekken. Tijdens de boeking hadden ze ons aangeraden om vroeger te arriveren zodat we zeker genoeg tijd hadden. Bij aankomst in het park bleek dat de tour al vertrokken was om 5u30 en dat we hem dan ook gemist hadden. We hebben dit creatief opgelost en hebben rustig ontbeten tijdens de zonsopgang.

  

Aangezien de guided tour van 9u al volzet was, hebben we beslist om te reserveren voor de tour van 12u. Omdat we onze ingang al betaald hadden met de Nelson Mandela pass mochten we zelf rondrijden in het park. We hadden hier uitgebreid de tijd voor en hebben dan ook veel dieren gezien. Naast het zien van de dieren konden we ook genieten van de prachtige natuur. Het was enorm leuk om de dieren in hun natuurlijke omgeving te zien in plaats van een kunstmatige omgeving. Dat heeft er wel voor gezorgd dat wij de dieren goed konden zien, maar dat ze niet altijd even duidelijk op foto staan.

   

Addo elephant park is zeker de moeite waard om te bezoeken!