Nieuws

10/11/15

Eens aangekomen, uitgepakt, geïnstalleerd en uitgerust begon het eerste weekend in het buitenland! Het was nog zeer bewolkt en wat fris, maar dat gaf wel een mooi uitzicht vanuit de kamer.

20151107_144351

Eerst iets eten en drinken en dan naar de winkel gaan om kookspullen te kopen. Op de kamers heb je enkel een fornuis en een koelkast. Bestek, borden, tassen en kookpotten moet je zelf voorzien – al een geluk dat de Ikea niet ver is. Ik ben samen met twee studenten uit Boedapest er naartoe gegaan. Een kort tripje met de bus en dan kwamen we op een groot domein met allemaal grote winkels. Hier hebben we een tijdje rondgelopen tot we alles hadden en zijn daarna samen in een klein fastfood restaurantje iets gaan knabbelen. Daarna nog een kleine wandeling gemaakt door het centrum en dan terug de tram op naar de campus.

Nu de meeste zaken op zijn plooi waren was het tijd om het thuisfront eens op de hoogte te brengen. Rap met iedereen gebeld of geskyped om te laten weten dat alles in orde was. De avond was nog jong en ik en mijn roommate hadden nog wel zin in een pivotje. We zijn samen dan nog naar een bar gegaan. Ik heb geleerd dat mijn roommate van Colombia is en hier voor twee jaar zal verblijven om zijn master in de economie te behalen. Hij heeft familie wonen in Praag en is gelukkig niet alleen voor die lange tijd. Na enkele drankjes zijn we terug gegaan en zijn we gaan slapen.

De volgende morgen was het weer al een grote verbetering. De wolken waren weg en de hemel was helder blauw.

20151108_121527 20151108_121539

De dag is rustig verlopen. Ik heb kleine wandeling gemaakt en genoten van het mooie weer. ’s Avonds heb ik lekker gekookt en een film gezien, daarna rustig gaan slapen want maandag moest er veel gebeuren, o.m. alle zaken van administratie die vrijdag waren verzet door de vertraging van de vlucht en ’s avonds was de eerste nacht shift!