De eerste dag

Beste volgers

Wij zijn hier goed aangekomen in Jaszkotle Polen. Onze vliegtuigreis was een beetje woelig en we zijn in volle mist moeten landen, maar het is toch goed afgelopen uiteindelijk. Het was bij aankomst in de luchthaven aan het regenen dus we voelden ons al meteen thuis.

Aangekomen in het klooster stond ons eten al klaar en werden we naar onze kamer gebracht. Het is een zeer ruime vijfpersoonskamer die we met twee moeten delen, net genoeg plaats dus.

De volgende dag hadden we onze eerste afspraak met onze stagebegeleider, ze heeft ons alle nodig uitleg gegeven om aan onze eerste week te beginnen.

De doelgroep waar we de komende weken therapie aan zullen geven zijn kinderen jonger dan vier jaar. We hebben twee volgkinderen aangewezen gekregen, ze hebben beide het syndroom van Down, Simon zijn volgkind is zeer actief en heeft vooral moeite met concentratie. Wannes zijn volgkind is daarentegen eerder passief en reageert amper op externe prikkels. Het plan is om de eerste week de kinderen te observeren in hun handelen en de twee laatste weken maken we een planning en zullen we therapie geven (Sherborne, Bobath, etc.)

Het zal zeker een uitdaging worden maar we zien het zeker helemaal zitten. De komende dagen zullen meer berichten volgen.

Groeten uit Polen aan iedereen!!!

jaszkotleDSC01181 DSC01182