Wat vliegt de tijd voorbij!

Dinsdag trokken we naar ‘Valletta’, de hoofdstad van Malta, om daar de toerist uit te hangen. Aangezien foto’s meer zeggen dan woorden, volgen er hier enkele:

DSCN1477

DSCN1587   DSCN1540

Woensdag om 6u30 ging de wekker af. Na lang zuchten, slenterden we toch maar uit bed … We vertrokken met de bus richting het Karin Grech Hospital, waar ons eerste bezoek zou plaatsvinden. Daar aangekomen, werden we vriendelijk onthaald door Adrian (best wel een gekke man :D). Hij was heel enthousiast waardoor hij zijn stem niet steeds kon controleren (deze verdween namelijk af en toe). Adrian is diensthoofd ergotherapie van de afdeling ‘Child Development Assessment Unit’. We mochten verschillende sessies rond coördinatie en evenwicht meevolgen. Uit onze observaties konden we concluderen dat deze sessies te vergelijken zijn met deze in België. Sommige ruimtes in het ziekenhuis zijn zeer beperkt waardoor ze regelmatig drie kinderen tegelijkertijd in één ruimte moeten behandelen. Dit kan nogal storend zijn voor kinderen met concentratieproblemen. Verder kregen we nog een rondleiding in het hele gebouw en kregen we de kans om verdere vragen te stellen. In Malta werken er slechts 10 ergotherapeuten in de pediatrie waardoor Adrian ons probeerde te overtuigen om naar Malta te immigreren en bij hem te komen werken. Volgens hem zouden we enkel de kleuren, getallen en het alfabet in het Maltees moeten leren om te kunnen starten als ergotherapeut in de pediatrie.

DSCN1590   DSCN1593

Vandaag stond ons tweede bezoek gepland. Het Mount Carmel Hospital is een psychiatrisch ziekenhuis gelegen in Attard. Toen we aankwamen, bleek het een speciale dag te zijn. Er waren namelijk verkiezingen aan de gang waardoor er zeer weinig therapieën konden doorgaan. Toch kregen we uitgebreide informatie over de werking in het ziekenhuis waarna we nog de kans kregen om vragen te stellen.

DSCN1599 DSCN1600

 

 

4 gedachten over “Wat vliegt de tijd voorbij!

  1. Wij zijn zeer blij te horen dat alles vlot verloopt. Hopelijk komen jullie toch terug naar huis en immigreren jullie niet naar Malta .vele groetjes van jm , mama en meme. X

  2. Fijn om te horen dat het goed gaat daar! 😀 Geniet er nog maar heel goed van en immigratie nee dankje 🙂 Groetjes en dikke kus aan mijn Sofieke! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *