Week 3: einde pediatrie

Life Mercantile Hospital – paediatric ward

Deze week was mijn tweede en ook laatste week in de pediatrie. Het was een leerrijke afdeling met een leuk team. Ik heb kinderen gehad met gastro-enteritis, pneumonie, fracturen, tonsillectomie, malnutritie, dehydratie, epilepsie … Ik werd al snel verantwoordelijk gesteld voor de totaalzorg van een aantal kinderen. Het was interessant om voor de kinderen te zorgen en zelf mijn verpleegdiagnoses op te stellen en een zorgplan te maken. Ik werd hier al snel aanvaard als een volwaardig teamlid en kreeg de ruimte om zelfstandig aan de slag te gaan.

Vistarus Mission Station

Deze woensdag was ik opnieuw aanwezig in Vistarus. Samen met een andere student heb ik een workshop gegeven over hygiëne aan een groepje vrouwen. We hebben topics aangehaald zoals handhygiëne, algemene hygiëne (tanden poetsen, haren wassen …) en anticonceptie. De vrouwen waaraan we de workshop gegeven hebben, waren tevreden dat ze heel wat bijgeleerd hadden. Volgende week gaan we hier opnieuw een workshop geven over een ander thema.

Uitstappen

Vrijdagavond zijn we opnieuw samen met een aantal gastgezinnen iets gaan drinken om te ontspannen en stage ervaringen uit te wisselen. Zaterdagochtend zijn we vroeg vertrokken naar Tsitsikamma National Park, een natuurpark met prachtige bossen, een overvloed aan accommodatie en tal van activiteiten. Zaterdagvoormiddag zijn we met een zipline parcours door een deel van het park gegaan. In de namiddag hebben we de hoogste bungeejump van de wereld gedaan vanaf de Bloukrans Bridge. Zondag zijn we nog gaan kajakken in het park en nadien hebben we een mooie wandeling gemaakt.

Het was meer dan een geslaagde week!