Ontspanning

Donderdag staat gelijk aan salsa. Met veel goede moed en goesting trokken we naar salsales 2. Na een korte herhaling van vorige les (wat ongeveer lukte :-p) volgde een volgende, weliswaar pittigere les. Draaien, draaien, draaien…daar kwam het op neer (de ene natuurlijk wat moeilijker dan de andere ;-)). De les was voorbij voordat we het wisten en onze draaien bleven maar achter, dus bleven we ook deze keer langer hangen dan verwacht (lees dus: 2u) om de moves onder de knie te krijgen (nu hebben we ze nog altijd niet helemaal onder de knie :-p).

Vrijdag besloten we uit eten te gaan in de Gadri (reden: geen zin om te koken). We namen de taxi aangezien we nadien in het stad gingen blijven hangen. Na een kort ritje volgde het moment van de betaling. Daar we niets kleiners mee hadden dan 50 SRD, kon de taxichauffeur (onze buurman) ons niet terugbetalen. Na wat gemompel, reed de auto weer achterwaarts (hmm, naar waar gaan we nu??). Zonder veel uitleg (het enige wat we verstonden was ‘Ron’) reed hij naar het tankstation wat verderop waar we onze 50 SRD konden inwisselen (de link met ‘Ron’ blijft nog steeds een vraagteken :-p). Daar we in het verleden al vaker nadien betaalden (wegens problemen met wisselgeld van de chauffeurs), snapten we niet goed waarom deze man zo moeilijk deed. Volgens hem had hij het geld meteen nodig (vreemde zaakskes!). Uiteindelijk geraakten we toch in de Gadri (smullen maar :-p). Mits een beperkte kaart (de helft bleek niet beschikbaar te zijn :-p), aten we onze buikjes rond met rijst (heeeel veeel rijst –> gelijk twee verdiepingen hoog met daarop nog eens kip en kousenband :-p).

Onze volgende halte was de bovenverdieping van t’Vat = salsaruimte. Hier spraken we af met twee andere meisjes van de salsa om onze moves in te oefenen. Veel inoefenen deden we niet, aangezien we als beginnelingen serieus uit de boot vielen. Dan maar goedkope cocktails drinken (jaja, Valentijn heeft zo zijn voordelen ;-)). Aangezien we nog niet zoveel gedanst hadden, en dit wel het plan van de avond was, gingen we door naar de Touché, de oudste en één van de bekendste dansclubs van Paramaribo. Naast veel toeristen, troffen we er ook Surinamers aan. Jaja, die Surinamers kunnen er wat van (wat een moves, battles, …)! Na een leuke nacht namen we de taxi weer huiswaarts. We werden vergezeld door een vriendelijke (licht bechonken) Hollander die alleen naar huis moest (aangezien zijn vrienden al weg waren). Gedurende de hele rit probeerde hij de chauffeur ervan te overtuigen ons een spotprijsje (taxi’s zijn s’ nachts redelijk duur en durven wel eens doorrekenen) aan te bieden aangezien we niet zo ver van elkaar woonden. Volgens hem woonden wij in de Annawakkastraat (een combinatie van de Anniestraat en zijn straat). Na een hele discussie die best wel grappig was van op de achterbank gezien, slaagde de jongeman er niet in korting te krijgen. Wanneer hij afgezet werd, dankte hij de taxichauffeur voor de heel gezellige rit en stond hij erop om ook ons deel te betalen (hij duldde geen tegenspraak :-p). Dank aan de vriendelijke Hollander (Henri Koekoek).

Vorige week gingen we naar de Zus en Zo waar we Stefanie leerden kennen (Belgische stagiaire die toevallig ook op onze vlucht zat). Zaterdagnamiddag nodigde ze ons uit om gezellig te relaxen aan het zwembad (woehoew, iemand gevonden met een zwembad!! :-D). Na de Plutostraat drie maal op en af gereden te hebben, vonden we dan toch de woning voor een verfrissende duik (het deed deugd!). Aangezien ze in de Zus en Zo werkt en wij geen eten meer in de koelkast hadden liggen, besloten we om uitgebreid te gaan eten (hapjes, hoofdgerecht en dessert: mmmm). s’ Avonds kwam een groepje Fransen er improvisatietheater opvoeren. Dit bleek duidelijk niet ons ding te zijn ;-). Voldaan en dik gegeten reden we huiswaarts en kropen in ons bedje.

Zondag gingen we inkopen doen in de Tulip en op de Tourtonnemarkt (koelkast was nog steeds leeg: oooh). We kochten wat plaatselijk fruit (eindelijk wat anders dan appels) zoals manja’s (mango’s voor ons ;-)), passievruchten, mandarijnen, appelsienen en bananen (mmm, lekker gezond ;-)). Verder werkten we wat voor school (omdat het moet :-p). Met chocomelk en koekjes in de hand, schreven we dit blogbericht naar jullie aan de andere kant (hahah, goeike :-p).

Slaapwel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *