Eerste dagen en hun acclimatiseren

We zijn allebei goed aangekomen op de luchthaven. Er lag hier zelfs nog wat sneeuw zoals jullie kunnen zien.

WP_20160123_003[1]

Na een beetje zoeken en rondvragen naar de weg in ons beste Duits, hebben we de weg naar ons appartement gevonden. De straatnamen en huisnummers zijn zeer duidelijk aangegeven en zijn goed te vinden. De meeste huizen zijn hier appartementsblokken en op de hoek van sommige blokken staat er hier en daar een speeltuin voor de kinderen (of voor ons ? muhuhuuahauahu). Na een rondleiding op het appartement, zijn we al een klein beetje de omgeving gaan verkennen. We zitten op 5 minuten stappen van het openbaar vervoer en van een winkelcentrum (straks moeten wij hier nog gaan shoppen…??).

We zitten dicht tegen het Mauerpark waar we volop kunnen genieten van groen en van ontspanning. In de verte (de verre verte wel) zien we zelfs die ene toren (naam weten we nog niet). Deze gaan we zeker één van deze dagen van dichter bij bekijken.

WP_20160124_001[1]

De eerste dag stage van Wannes zit er ook al op. Bij mijn aankomst vertelde ze mij dat de begeleidster, met wie ik contact had, niet aanwezig was. Ik ben wel zeer goed opgevangen door de collega’s van haar. Ze hebben mij rondgeleid doorheen het gebouw (alleen zou ik nog verloren lopen) en hebben al een beetje uitgelegd over de therapievormen en dagverloop. Er wordt zowel individueel therapie als groepstherapie gegeven. De groepstherapie heb ik al mee kunnen volgen. Er zaten ongeveer 5 patiënten in het lokaal. De oefening die ze moesten doen werden uitgevoerd met een rekband (moest toch ook wel effe blazen). Verder heb ik op deze eerste stagedag vooral uitleg gekregen over de organisatie en structuur van het ziekenhuis. Zo werkt elk verdiep met letters en cijfers, bijvoorbeeld A1 en A2. A1 zijn de kamers aan de rechter zijde van de gang en A2 aan de linker zijde van de gang. Morgen begint Gerben aan zijn stage.

Zo we gaan het laten voor deze eerste blog. Bedankt voor het lezen en volgende keer weer meer.

Greets

Gerben und Wannes