First impression

Hallo allemaal,

We zijn weer een week verder en we zijn allebei nog gezond en wel. De voorbije week was eigenlijk een drukke week omdat we nog wat administratieve zaken in orde moesten brengen zoals ticket openbaar vervoer, studentenkaart afhalen, stagepapieren in orde brengen,… en natuurlijk ook nog gewoon worden aan de omgeving. Sinds dit weekend zijn we ook verhuisd naar ons definitieve appartement waar we zullen vertoefen voor de rest van ons verblijf. De ligging is nog steeds goed maar we kijken uit op de binnenkant van de andere appartementen.

We hebben zelfs al een beetje cultuur kunnen bezichtigen. We zijn naar Alexanderplatz geweest. Hier stond de toren (Fernseetohr) die we eens van dichterbij wouden bekijken.

WP_20160203_011[1]

12674602_10207967276852646_1745866759_n

Op de stage beginnen we ook meer en meer onze weg te vinden (letterlijk). Het zijn beide grote ziekenhuizen waar het toch even duurde vooraleer we onze weg een beetje leren kenden.

Wannes: De stage gaat redelijk. Zelfstandig doe ik nog niet veel omdat ze weten dat mijn Duits nog niet zo goed is om met de patiënten echte gesprekken te voeren. Een gemiddelde dag ziet er als volgt uit:

  • Voormiddag: vaak één of twee groepstherapieën (motorisch en cognitief) en individuele therapie die gegeven wordt.
  • Middag: Tijdens de middagpauze goed gaan eten. We eten warm op de stage zodat we ’s avonds niet meer hoeven te koken.
  • Namiddag: vaak een rugschool meevolgen en individuele therapie. De individuele therapie bestaat voornamelijk uit het geven van creatieve technieken of het oefenen van de fijn motorische vaardigheden (zeer veel weet ik hier nog niet over).

Gerben: De stage is naar mijn gevoel wat raar. Er is wel een vaste weekstructuur, wat zowel goed is voor de patiënten als voor de therapeuten (en stagiaires). Het rare gevoel komt 1 door het taalverschil, dit betert wel elke dag. En 2 door de gehele andere visie en gebruiken in de psychiatrie. Het is vooral creatieve therapie voor mensen met psychosomatische aandoeningen. Volgende keer plaats ik meer over de verschillende gebruiken in deze instelling

Zo dit was het weer en volgende keer komt er waarschijnlijk weer meer weer of weer meer?