DAG 2

Mijn tweede dag zit er al op. Vandaag kon ik deelnemen aan een huisbezoek. De ergotherapeut ging daar samen met de kinesitherapeut. Hierbij moest men de omgeving bekijken, zowel buiten als binnen, om te zien of het kind hier goed kan rondwandelen met haar rollator en/of rolstoel. Nadien moest men een adviesrapport schrijven.

 

Gedurende de volgende uren had men geen therapie omdat het vandaag staking was voor bepaalde personeelsleden en ouders verwittigd waren dat er niemand was voor de middagpauze.

 

In de namiddag volgde ik twee groepstherapieën. Bij de eerste groep, les apprenti degourdi, ging de ergotherapeut samen met een andere therapeut en 3 kinderen naar de supermarkt. De bedoeling was om volgens een boodschappenlijst de boodschappen te vinden in de winkel en ze te kopen. Hierbij werkt men op het zelfstandigheid en het functioneel kunnen werken met geld.

Bij de tweede groep, les Petits futé, ging men eerste elke kind zich laten presenteren. Vervolgens ging men de gevaren van het dagelijks leven naar voor brengen zoals een mes of als men aan het vuur raakt zal men ons verbranden, …

Vervolgens nam ik deel aan een paramedisch overleg. Daar heb ik een presentatie kunnen volgen over compressiekledingen.