DAG 3 en 4

Op woensdag ging de ergotherapeut samen met de kinesitherapeut naar het zwembad met 6 kinderen. Daar heeft men naar het aan- en uitkleden en het wassen gewerkt. De kinesitherapeut werkte op het zwemmen, bewegen en ademhaling.

Donderdag voormiddag observeerde ik enkele individuele sessies en gaf ik er één. Bij de sessies kreeg ik de mogelijkheid om kinderen met een hemiplegie, quadriplegie en de gevolgen van prematuriteit te kijken. Ik kreeg ook de mogelijkheid om een kind te zien werken op zijn tablet. Hierbij gebruikt hij AVAZ. Het is een app die ervoor zorgt dat het kind met andere kan communiceren wanneer hij verbaal zich niet goed kan uitdrukken.

Nadien heb ik een sessie bij de kine gevolg omdat de ergo’s om vergadering waren.

In de namiddag ging ik een les in een klas volgen. Hierbij hielp ik de leerkracht. We hebben de klas in twee verdeelt en elk van ons had een groep. Men werkte op de thema van de dieren. Hierbij moesten ze een dier herkennen en benoemen op basis van een tekening. Nadien moesten ze zeggen of deze dieren veren, vacht of schubben hadden. Na een pauze heeft men een knutselactiviteit gedaan. Hierbij moesten de kinderen een vis kleuren en knippen omdat het morgen 1 april is. Hierbij heb ik zelf 3 kinderen genomen om op doelen te werken. Deze waren:

  • Het hanteren van een schaargreep
  • Twee opeenvolgende knipbewegingen kunnen uitvoeren
  • Hanteren van een pengreep

Na de knutselactiviteit had ik een kleine briefing met de ergotherapeuten om te zeggen hoe het geweest is en men observaties mee te delen.