Onze eerste dagen

Hallo, Czesc!

Op poniedzalek was de eerste werkdag. Dit was een spannend moment. ’s Morgens maakten we allereerst kennis met Agnieska en Justina. Dit zijn de kinesitherapeuten van het tehuis. Agnieska leidde ons rond doorheen het tehuis en we kregen onze volgpatiëntjes toegewezen. Na de rondleiding mochten we eindelijk kennismaken met de kinderen. Dit was even onwennig aangezien we de taal niet spreken en we niet wisten wat we moesten verwachten. Al snel gaven de kinderen ons het gevoel thuis te zijn. Al waren er kinderen die snel aan de haren begonnen te trekken en anderen die op de schoenen begonnen te knabbelen. We hebben de rest van de dag met de kinderen doorgebracht.

Vóór ons avondmaal hebben we onze schoenen aangetrokken en zijn we de buurt gaan verkennen. We maakten kennis met ‘Fatty’ de dikke kat. Fatty gaf ons een rondleiding door de tuin en toonde ons de outdoorfitness die ze al heel lang wil gebruiken, maar nog niet is toe gekomen. Na de mooie en speelse tuin te hebben verkend, gingen we verder naar de twee overige straten van Jaszkotle. Ondanks dat iedereen ons zei dat er niet veel te doen was in Jaszkotle, hebben we toch een pizzeria ontdekt op slechts 200m van ons tehuis. Na de wandeling hebben we nog stevig gegeten en genoten van lekkere taartjes. Hierna was het tijd voor ‘Blind getrouwd’!!

Op Wtorek hebben we heel wat nieuws bijgeleerd. Agnieska heeft ons Shantalamassage aangeleerd. Dit was eng langs één kant, omdat we de kinderen geen pijn wilden doen, langs de andere kant zeer rustgevend. Hierna hebben we de ‘Poolse’ Sherborne mogen uitvoeren. De liedjes waren moeilijk mee te zingen en deden we met onze eigen verzonnen Poolse woorden. Tijdens de middag hebben we meegeholpen met de maaltijdbegeleiding. Dit was een slagveld bij de kinderen die wij hielpen!! De maaltijd van één van de kinderen lag niet meer in het bord, maar op Wout zijn broek. Misschien tijd om een wasje te doen? In de namiddag observeerden we de kinderen verder in de speelkamer. ’s Avonds hebben we ons nog tot laat geamuseerd met het bekijken van Xfactor en idool op youtube. Crazy people out there!!

Vandaag, Sroda (woensdag), hebben we zonder Agnieska de Shantalmassage uitgevoerd. Dit ging zonder problemen aangezien we uitstekende studenten zijn ;p We moeten enkel nog oefenen op onze Poolse liedjes voor de Sherborne. De maaltijdbegeleiding gaat al vlotter. Al is rodebietensoep nog steeds een uitdaging. Het eten lag deze keer niet op Wout zijn broek, maar eerder op de kleren van de kinderen zelf. VOORUITGANG??!!

We zijn benieuwd wat morgen gaat brengen!!

Tot in onze volgende blog!!

 

Dit bericht is geplaatst in Het werkveld. Bookmark de permalink.