Het einde van de eerste week

Hallo iedereen (creativiteit is even verdwenen)

Even wat nieuws over het einde van onze eerste week. Op donderdag hebben we voor de eerste keer gesnoezeld met de kinderen. Dit was een zeer rustgevende ervaring voor zowel de kinderen als voor ons. De kinderen konden op een rustige manier de snoezelruimte ontdekken. Ze hebben veel ‘muziek’ gespeeld op de voetpiano. Steeds dezelfde noot kan ook als muziek in de oren klinken bij sommigen onder ons. Nadat het snoezelen voorbij was, konden de kinderen zich uitleven in de sensorische integratie kamer. Vooral de rollerglijbaan, de grote schommel en de buis vielen in de smaak bij de kinderen. Eén voor één mochten de kinderen op een elektrisch paard zitten, de ene bleef beter zitten dan de andere.

Vrijdagochtend was een ochtend zoals een ander, kinderen eten geven, shantalamassage en sherborne geven. Deze technieken hebben we ons ondertussen al eigen gemaakt. In de namiddag hadden we iets voorbereid voor de kinderen namelijk kleuren en met de plasticine spelen. Dit was wel een hele klus als je de taal van de kinderen niet spreekt, zelfs gebaren waren soms niet voldoende. Door het toenemende aantal kinderen rond de tafel werd onze klus er niet gemakkelijker op maar al bij al slaagde we er toch in om een boeiende activiteit te geven.

Na het werk was het tijd om te vertrekken naar Wroclaw voor ons welverdiende weekend! (zie vervolg: categorie “De reis”)

Dit bericht is geplaatst in Het werkveld. Bookmark de permalink.