stage start

Vandaag heeft Yvelise haar  eerste stagedag gehad op neo-nataliteit. Ze mocht de hele dag meelopen met Hannah. Op dit moment hebben ze niet veel prematuren, maar heeft ze de hele avond de verzorging van een jongetje mogen doen. Yvelise heeft zijn pamper ververst en heb eten gegeven. Yvelise heeft ook een nasale sonde bij een kind mogen plaatsen. Het is de gewoonte in Zweden ook FIKA te nemen. Dat was een momentje ook om haar  goed te kunnen voorstellen. Iedereen was heel blij van haar eerste dag en ze vond het heel interessant. Ze heeft heel veel bijgeleerd over de verzorging van prematuren.

Leila doet haar stage  in het healthcarecenter Watter Hälsan. De patiënten er op bezoek kwamen waren aanwezig in het kader van preventie op het werk. Een onderzoek van een patiënt dat uitgevoerd wordt door een verpleegster duurt ongeveer een uur. Binnen dit uur wordt er aan de hand van een anamnese een gesprek gevoerd tussen de verpleegster en de patiënt. Na het nemen van de anamnese worden de parameters genomen. De parameters bestaan uit het nemen van de bloeddruk, nazicht van de ogen, oren en het gehoor.  Het viel me op dat de verpleegster ten aanzien van de patiënt een vertrouwen inspireerde. Dankzij dit vertrouwen en op basis van het onderzoek krijgt de patiënt aangepast advies mee ter bevordering van zijn welzijn.

Danaé staat dan weer op algemene raadplegingen, waar heel wat diversiteit aanwezig is. Zo zijn er af en toe chirurgische ingrepen, patienten met kleine kwaaltjes,…. Je ziet er van alles. Elke dag volgt Danaé een andere verpleegkundige in een bepaalde specialisatie. Zo heeft ze al gewerkt op de snelle raadplegingen (15 max per patient), algemene raadpleging, diabetes, wondzorg. Komende dagen staan er nog veel meer specialiteiten op het menu.