Dag 18: dinsdag 17 oktober 2017

Mijn stagementor was niet aanwezig en er werd mij al direct meegedeeld dat ze er de hele week niet zou zijn. Door deze afwezigheid was het wat chaos in de planning van de ergotherapeuten want er waren ook 2 ergotherapeuten met verlof en dan nog mijn stagementor die afviel. De ergotherapeuten moesten hierdoor de grote groep patiënten over elkaar verdelen.

Dit gaf mij dan weer de mogelijkheid om meer zelfstandig activiteiten uit te voeren. Ik mocht intake gesprekken voeren bij nieuwe binnengekomen patiënten. Hierbij worden verschillende factoren nagegaan bij de patiënt, zoals de familiale situatie (getrouwd, samenwonend, kinderen…), de professionele situatie (welk werk wordt er uitgevoerd en of de patiënt arbeidsongeschikt is), hoe de patiënt zich verplaatst en of de patiënt een rijbewijs heeft, of de patiënt een operatie heeft gehad, pijn heeft en dan moet de patiënt de pijn aanduiden waar en een score geven op 10. 0 is weinig en 10 is veel pijn. Ook wordt genoteerd of dit in zittende toestand is of staand. De gewoontes van de patiënt, transfert bed, stoel, auto, toilet, bad en welke positie hierbij pijnlijk is, alsook de IADL’s (huishouden, koken, winkelen, was…)  worden nagegaan. Er wordt ook nagegaan of de patiënt links of rechtshandig is en wat zijn hobby’s zijn. Krijgt de patiënt thuishulp, kine… Ook wordt de thuissituatie opgevraagd (woont de patiënt in een appartement, huis, met trappen, lift, een douche of bad) en uiteindelijk wordt er gevraagd wat de patiënten belangrijke doelen vindt.

Ik heb ook de JAMAR-test mogen uitvoeren bij verschillende patiënten. De JAMAR is een voorwerp waarmee je de kracht van de hand en de vingers kunt meten in verschillende posities.