Oeps, wat vliegt de tijd!

Mijn excuses voor het weinige nieuws dat ik de laatste 2 weken heb laten weten, maar mijn stagerapport slorpt heel wat tijd op. bijkomend krijg ik opdrachten op de stageplaats en dit in een super druk werkrooster. Dit alles maakt het super interessant en ik leer enorm veel bij, maar dit ten nadele van mijn blog.

Maar hier toch een korte samenvatting:

– ik moest me verdiepen in verschillende pathologieën, de ene wat meer gekend als de andere. Bijvoorbeeld, DCTB (syndrome du défilé cervico thoraco brachial),  multiple sclerose, Stiffman Syndroom, poliomyelitis… Hierover moest ik de symptomen, de verschillende behandelingen en therapieën, diagnose… opzoeken.

– de ergotherapeuten stellen in het hospitaal Pierre Swynghedauw geen doelstellingen op, deze worden door de arts opgesteld. Tijdens het kennismakingsgesprek (/Bilan d’entree) gaan de ergotherapeuten wel na wat de doelen zijn van de cliënt waaraan hij wil werken. De doelen die overeenkomen met de doelen van de arts krijgen voorrang. Tijdens de synthese kan er steeds de nadruk gelegd worden, waarop de ergotherapeut specifiek moet werken.

– verschillende andere ergotherapeuten hadden mij ook graag betrokken bij therapieën met interessante pathologieën, maar ze hadden de mogelijkheid niet om dit te doen omdat mijn stagementor mijn werkrooster zo erg had gevuld.

deze week heb ik ook mijn eerste autostimulator mogen meevolgen. Het hospitaal beschikt over de auto-aanpassingen voor het besturen van de auto. 

– ik heb ook de opdracht gekregen om het verouderd “tactiel domino”-spel te vernieuwen. Dit heb ik na mijn werkuren uitgevoerd.