Onze eerste week

Dobry,

Hier zijn we weer met een nieuwe blog na een dikke week. 🙂
Vóór onze stage begon hadden we nog een aantal dagen om onze stad te bezoeken en beter te leren kennen. Zo zijn we eerst in het hart van de stad het oude, middeleeuwse marktpleintje (Stare Miasto) gaan bezoeken. Deze stad heeft een mooie indruk achtergelaten waardoor we zeker nog eens terug gaan. Na het bezoek aan het marktplein zijn we verder gewandeld naar de Tumski brug (Most Tumski) ook wel bekend als de ‘Lovers Bridge’. Aan deze brug hangen 1000’den liefdesslotjes en heb je een mooi zicht over de Oder rivier en de skyline van het kathedraal-eiland. Op onze terugweg naar huis zijn we eerst nog even gestopt aan de Hala Targowa, één van de markthallen in Wroclaw.

De volgende dag hebben we een mooie wandeling gemaakt in het Szczytnicki-park met een Japanse touch.
Dit park was zeker de moeite waard en zou nog mooier zijn in de zomer. Wel was het een grote zoektocht om het park te vinden aangezien we eerst op een verkeerde plek stonden met dezelfde straatnaam… OOPPSS 😛 Door op de foute plek terecht te komen, hebben we wel ontdekt dat er in Polen 2 vervoersmaatschappijen zijn die niet dezelfde tickets gebruiken. Bij de ene maatschappij kan je de tickets aan een automaat kopen maar bij de andere moet dit bij de chauffeur zelf. Geen gemakkelijke uitdaging dus want de chauffeurs kunnen geen Engels. 🤭

Vrijdag zijn we de grootste zoo van Polen gaan bezoeken in Wroclaw. Deze zoo met een totaal van 33 hectare telt ongeveer 1100 dieren. Het was een leuke uitstap en leerde we ook nieuwe diersoorten kennen.

Maandag na onze eerste stagedag zijn we het kathedraal-eiland (Ostrow Tumski) gaan bezoeken waar de kathedraal van Sint-Jan zich bevindt. Dit eiland is het oudste deel van de stad en een ideale plek om een rustige wandeling te maken.

Zo, dit waren onze eerste belevenissen hier in Polen die we graag met jullie wouden delen 😀
Zoals jullie hierboven al hebben gelezen zijn we deze maandag met onze stage begonnen. We laten jullie hierover snel meer weten in een nieuwe blog ! 🙂

Do zobaczenia !
Lynn & Alix

 

                Â