Onze eerste stageweek

Goeiemorgen,

Zoals beloofd zullen wij vandaag iets meer vertellen over onze eerste stageweek. Wij lopen stage in het Ośrodek rehabilitacyjno – Edukacyjny dla Wyjątkowych Dzieci (Rehabilitatie- en Opvoedingscentrum voor Uitzonderlijke Kinderen). Hier zitten allemaal kinderen met verschillende aandoeningen, waaronder  bijvoorbeeld: het autisme spectrum stoornis, cerebrale parese, foetaal alcohol syndroom, Prader-Willi syndroom, Angelman syndroom, Jacobsen syndroom, etc. . In dit centrum lopen wij specifiek stage bij een klasje van 6 kinderen rond de leeftijd van +/- 7 jaar. De kinderen uit deze klas hebben meteen een plaatsje in ons hart gekregen.

Nu zijn jullie waarschijnlijk benieuwd hoe onze dagplanning eruit ziet?
Wel, wij starten met een pittige ochtendwandeling rond 7u45 naar het centrum. Rond 8u20 komen wij toe en kleden wij ons snel om. Daarna vergezellen wij de leerkrachten en de kinderen rond 8u30 in het onthaalklasje. Tegen 9u verzamelen wij de kinderen uit onze klas en gaan wij naar ons eigen lokaal. Hier krijgen ze hun ontbijt en helpen wij de kinderen die niet zelfstandig kunnen eten. Nadien wordt het ochtendritueel overlopen waarbij de kinderen begroet worden met het zingen van liedjes, de dagplanning wordt toegelicht en het weer van de dag wordt bevraagd. Vervolgens kan er gestart worden met de activiteiten, deze week hebben wij al hondentherapie, muziektherapie en snoezelen mogen meemaken. Ook hebben wij al enkele improvisatie activiteiten meegemaakt, omwille van een aanpassing in de planning. Zo hebben wij kennis gemaakt met newtoniaanse vloeistof en parachutespelletjes. Deze activiteiten vonden wij heel indrukwekkend, omdat wij dit in België nog niet hadden meegemaakt. Na de activiteiten is het tijd voor de kinderen hun soep, waar wij opnieuw bij helpen. Vervolgens worden de kinderen ingestopt en is het tijd voor hun middagdutje. In de namiddag krijgen ze nog hun middagmaaltijd en is het vrij spelen tot de kinderen naar huis mogen rond 14u. Wij staan in de namiddag niet meer bij onze klas en gaan helpen bij de grotere kinderen. Dit gaat dan om middagmaal begeleiden en het helpen aankleden.

Tot slot willen we nog iets leuks delen met jullie.
Dinsdag 8 maart, was het namelijk internationale vrouwendag en hier werd veel belang aangehecht. Op deze dag werden wij letterlijk in de bloemetjes gezet en heeft Lynn alle chocolade opgegeten dat wij kregen. :p

Hieronder vinden jullie nog enkele sfeerbeelden van onze eerste week. 😉

Tot in een volgende blog!

Groetjes,

Lynn & Alix