Terugblik week 3

Goede avond allemaal,

Vandaag kunnen jullie samen met ons terugblikken naar onze 3e week in Polen. 🙂

Om te starten nemen we jullie mee naar onze stage  van deze week. De dagelijkse routine, die jullie in onze vorige blog konden lezen, werd verdergezet. Een nieuwe activiteit die we konden meemaken, was gaan wandelen met de kinderen. Het was zeer fijn om te zien hoe de kinderen hier van genoten.
Alix heeft deze week ook al een interventie kunnen uitvoeren met haar volgcliënt en heeft een sessie bij de logopediste kunnen meevolgen.
Deze week waren er spijtig genoeg veel zieke kindjes in de klas waardoor wij een rustige week hadden.

Al een hele week keken we uit naar dit weekend aangezien we 2 dagen speciaal bezoek gingen krijgen. Hierdoor was ons weekend ook goed vol gepland met een heleboel leuke activiteiten. 😛

Zaterdag zijn we gestart met een bezoek aan het Hydropolis museum op aanraden van onze leerkracht op stage. Nadien zijn we nog even naar het oude marktplein (Rynek) geweest en hebben daar ons buikje goed rond gegeten met Poolse specialiteiten (net zoals de kabouter hieronder 😉 ). Tot slot konden we deze dag nog afsluiten met enkele leuke shows van straatartiesten. 🙂

Zondag zijn we op uitstap geweest naar het kasteel of Slot Fürstenstein. Het is één van de grootste kastelen van het land en ligt daar majestueus bovenop haar rots boven de Pelcznica rivier. Uiteraard zijn we binnen geweest in het kasteel zelf en hebben we het mooie interieur kunnen bezichtigen. Nadien zijn we de paardenstallen gaan bezoeken waar nog steeds hengsten gefokt worden en konden we zien hoe de paarden er bereden werden. Als laatste konden we de dag afsluiten met een rondleiding in de ondergrondse gangen. Deze gangen werden tijdens de tweede wereldoorlog gegraven, met als doel om hier het hoofdkwartier van der Führer te maken. Zo ver kwam het nooit, omdat de oorlog voortijdig eindigde. Tijdens het bewandelen van de ondergrondse gangen hadden wij een raar gevoel wetende dat hier veel mensen zijn omgekomen.
We kunnen jullie verzekeren dat we met deze daguitstap het weekend mooi hebben kunnen afsluiten. 🙂

Hieronder vinden jullie nog enkele sfeerbeelden zodat jullie mee kunnen genieten van ons leuke weekend!
Tot volgende week met een nieuwe blog! 😉

Vele groetjes,

Lynn & Alix

                                           Â