Nieuwe inzichten in ergotherapie vanuit Canada

Hej allesammen, (hallo iedereen)

We zijn nu halfweg in de 4e week stage. Wat gaat de tijd snel. Sinds vorige week maandag is er een extra student ergotherapie. Ze is afkomstig uit Montreal, Canada. Sinds haar aankomst spraken we samen met Lone ( onze stagebegeleider) meermaals over de verschillen tussen Canada, Denemarken en België. Dit is zeer interessant om nieuwe inzichten ze verkrijgen en ook is het leuk om de vergelijkingen te maken en te zien op welke vlakken we er hetzelfde over denken of hebben geleerd.

De verschillende cultuur en nationaliteit bood in de laatste 2 weken ook een mooi samenwerking. Zo stelden we therapieën aan elkaar voor en deelden we ideeën uit die voor elkaars interventies zouden kunnen werken. De verschillende aanpak maakte tot nu toe mooie samenvloeiende interventies.

Hopelijk biedt deze samenwerking nog mooie leerkansen in de toekomst zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Want ook buiten de stage uren ben ik zeer benieuwd naar de cultuur verschillen en de eventuele uitstapjes die we al dan niet gezamenlijk kunnen maken.

Vi ses snart, ( tot binnekort)

Anke