Kerstfeest en start van de laatste week.

Hej allesammen.

Vorige week donderdag vierden we op de stageplaats kerstmis samen met de gebruikers. Het gene wat mij het meeste bij bleef was hoe iedereen ondanks zijn beperkingen en noden geholpen werd om te kunnen deelnemen. Ikzelf hielp bijvoorbeeld bij het eten geven van een gebruiker die dit niet meer zelfstandig kan. Dit aspect gaf mijn als persoon meer waarde aan het kerstfeest. Ook het samen dansen nadien al dan niet met rolstoel maakte het extra mooi. En als kers op de taart was er verse sneeuw.

Op vrijdag was er het personeelskerstfeest. Om ons zoveel mogelijk te betrekken in de omgeving ook buiten stage werden ook de internationale studenten waaronder ik uitgenodigd. Dit gaf een zeer mooie kant aan hoe collega’s onder elkaar communiceren en handelen buiten de stageplaats.

Vandaag maandag 4 december start dan weer mijn laatste stageweek. En ik geef toe wat gaat de tijd snel. De ervaringen die ik hier opdoe maken mijn verblijf hier extra mooi en laten de tijd dubbel zo snel vooruit gaan. Nu de laatste week ook ingaat betekent dit ook dat er afsluitingen moeten gemaakt worden met de individuele cliënten. Samen met de cliënt met vergevorderde MS proberen we deze week zijn schilderij af te werken waarin hij een referentie naar ons eerder traject heeft in verwerkt om zo ons hoofdstuk mooi af te sluiten.

Op nog een leuke week en indtil naeste.