Werkveld + Weekend

Onze derde week op Vista Nova verliep net als de tweede week, namelijk observeren, scoren en evalueren van de assessments. Daarnaast hebben we elk vier kinderen gekregen die we moeten behandelen. Het lezen van de dossiers kon beginnen (veel werk dus).

Onze wekelijkse zwemsessies zijn in het water gevallen, niet letterlijk maar figuurlijk. De kinderen vergeten vaak hun zwemgerief. Wat voor ons wil zeggen dat we geïmproviseerde sportsessies moeten geven. Dit zorgt voor chaos, maar de kinderen amuseren zich. Dat is het belangrijkste!!

Weekend

Vrijdag hebben we de typische toeristenbus genomen (citysightseeing). We stapten op verschillende plaatsen af zoals Kirstenbosch National Botanical Garden (suuuuuuper mooi!), een Township waar we het leven in een krottenwijk van dichtbij konden volgen. Hierna stapten we af aan een van de mooiste stranden van Cape Town (Camps Bay) en als laatste hebben we het levendige Waterfront gezien. Hier vind je allerlei bars, restaurants en straatmuzikanten. Deze laatste halte vonden we zeer indrukwekkend.

.

Maar na een gloed hete dag (34 graden in volle zon) konden we niet 100% genieten van deze mooie plaats. Daarom hebben we besloten om zaterdag terug te keren.

Wist je dat de mensen in Kaapstad een winkelkar (zoals delhaize of colruyt) als buggy en voor de oude mensen als rollator gebruiken 🙂 Dit vonden we grappig!!

Valentines Day:

Vandaag moesten zowel de kinderen als de leerkrachten in het wit en rood gekleed naar school komen. Ook wij hebben hieraan meegedaan. Het was tof om de kinderen kleurrijk gekleed te zien. Dit is anders dan hun saaie schooluniform 🙂 De ouders van de kleuters werden uitgenodigd voor een ontbijt op school.