De laatste loodjes wegen het zwaarst

We voelen het einde aankomen. De laatste therapieën geven, evaluaties schrijven, stagerapport afwerken en afscheid nemen van de kindjes en de collega’s. Het is een zware laatste week en we hebben veel werk voor de boeg. We hebben sommige kindjes vorige week al op hoogte gebracht dat het onze laatste week is. Ze hebben dat nodig omdat ze zich moeten aanpassen aan het idee dat ze ons nooit meer zullen zien. Sommigen begrijpen dit ook niet en denken dat we mopjes maken. Ze hebben tijd nodig om het idee te  verwerken. Maar wij gaan het er ook moeilijk mee hebben. We hebben met hen een band gecreerd en het zal moeilijk zijn om afscheid te nemen van die kleine schatjes. We zouden ze allemaal in onze koffer willen steken 🙂

Vandaag was het ook onze laatste dag waar we groepstherapieën gaven. Aurélie heeft haar volgclient voor het laatst gezien. Hij heeft een lekkere lolly gekregen. Het was eveneens de verjaardag van een van de ergotherapeuten. We hebben een tea-time gehad dat wij gekoppeld hebben aan een klein afscheidsfeestje. We hebben lekkere muffins gemaakt. Hierbij waren alle therapeuten (kinesitherapeuten, logopedisten, een oud-collega ergotherapeut) van de school aanwezig. Het was een zeer gezellig babbel momentje.

Morgen hebben we onze stage evaluatie, wat wel een beetje spannend is. We moeten nog verder afscheid nemen van de andere kindjes. ’s Avonds nemen we ons gastgezin voor een avondje uit eten om ze te bedanken en om ons verblijf goed te eindigen. Ze kijken er alvast naar uit, en wij ook. Vrijdag nemen we deel aan een zwemwedstrijd met de oudere kinderen. Dit wordt alvast een leuke dag als afsluiter.

Na de stage, volgt een week vakantie voor beiden met onze respectievelijke vriendjes. Na twee maand wachten zijn we zeer enthousiast om ze terug te zien. We hebben ze zeker en vast gemist.

Dit is ons allerlaatste bericht  van onze blog. Bedankt aan alle mensen die ons avontuur gevolgd hebben. Wij hopen dat jullie ervan genoten hebben en jullie toch een deeltje van onze reis hebben meegemaakt van op afstand.

Groetjes en tot in België