Week 3 en 4

Hola!

Gisteren waren we dag op dag een maand in Nicaragua. We blijven ons erover verbazen hoe snel de tijd hier gaat, het lijkt alsof we hier nog maar enkele dagen zijn.

Vorige week woonden we voor het eerst een chirurgische ingreep bij. We hadden hier enorm naartoe geleefd. We kochten zelfs met een glimlach crocs (je weet wel, die enorm flatterende onbreekbare schoenen). Om 6 uur ’s morgens vertrokken we vol enthousiasme uit ons huis naar het ziekenhuis. De eerste ingreep was het operatief verwijderen van een chalazion (dit is een verstopte klier in het ooglid). Ondanks het feit dat we dachten goed voorbereid te zijn, vloeide er meer bloed dan verwacht. Op het einde van deze ingreep moesten we beiden toch even gaan zitten om bij het bewustzijn te blijven… Gelukkig was er een pauze tussen de eerste en volgende ingreep waardoor we even konden bekomen en we beter voorbereid waren op de volgende. Uiteindelijk konden we uit deze dag besluiten dat het een enorm leerrijke ervaring was die we wekelijks zullen herhalen.

Ondertussen vonden we ook nog de tijd om verder te genieten van dit fantastische land. Afgelopen weekend beklommen we de vulkaan Mombacho. Deze kolos is 1345 meter hoog. Het duurde een kleine drie uur om het hem te beklimmen. Eens aangekomen aan wat wij dachten wat de top was, bleek dat er ons nog een tocht van minimum anderhalf uur te wachten stond om de prachtige uitzichten te bereiken. Dit was zeker de moeite waard! Na het afdalen bleek dat we er een grote zes uur over gedaan hadden om de vulkaan te beklimmen, bezoeken en af te dalen. We hebben nog enkele dagen kunnen nagenieten van de dagtocht onder de vorm van spierpijn.

Op zondag opteerden we voor een rustige dag aan het Apoyo meer. Dit meer heeft als bijzonder kenmerk dat het zich in een uitgedoofde vulkaan bevindt. Verder is dit prachtige meer met zijn 200 meter diepte het diepste punt van Nicaragua. We zwommen er en deden een tocht met de kayak. Dit is zonder twijfel een van de mooiste plekken die we zagen in Nicaragua.

We plannen om vooral verder te doen zoals we bezig zijn omdat het leven hier zalig is!

Besos

Beik & Justine