Een verfijnde kijk op onze weekindeling op stage

Op maandag genieten we van welverdiende rust na lange stagedagen, wat ons de gelegenheid biedt om te herstellen en ons voor te bereiden op de komende week. We hebben ook hierdoor nog wat extra tijd om het land wat te gaan ontdekken.

Op dinsdag geven we groepstherapiesessies van Krullenbol aan Kinder (4-5 jaar oud). Deze sessies worden met de helft van de klas gehouden om structuur te waarborgen. De sessies verlopen succesvol, waarbij de professora ook regelmatig aanwezig is om te begeleiden. Tijdens deze sessies wordt niet alleen gewerkt aan therapeutische doelen, maar krijgt de professora ook de gelegenheid om Krullenbol beter te leren kennen voor toekomstig gebruik.

In de namiddag worden individuele therapieën gegeven, zowel in de klas als in de Montessori-zaal. Akim werkt met een leerling uit Primero, terwijl Renke werkt met een leerling uit Kinder, beide met een diagnose ASS.

Woensdag begint met groepstherapie voor Primero (5-6 jaar), de lessen worden gegeven  aan de helft van de klas om de concentratie en rust te bewaren. De wekelijkse sessies worden afgewisseld en worden telkens afgesloten met een liedje die de kinderen ondertussen al kennen waarin yogabewegingen zijn verwerkt.

In de namiddag bieden we klasbegeleiding aan, waarbij Akim zich richt op Primero en Renke op Kinder. Dit wordt soms afgewisseld met begeleiding in Prekinder (3-4 jaar).

Donderdag staat in het teken van Sherborne groepstherapie voor Prekinder. Eerst gaven we deze lessen in 3 groepen met 9 leerlingen. We hebben gemerkt dat het effectiever is om de groepen kleiner te maken (ongeveer 6 leerlingen per groep), waardoor de sessies soepeler verlopen en onze therapeutische doelen beter worden behaald. In de namiddag geven we spelbegeleiding aan Kinder met coöperatieve spelletjes op verzoek van de school. De dag wordt afgesloten met individuele therapieën.

Vrijdag begint met yogalessen voor Primero, gevolgd door spelbegeleiding met coöperatieve spelletjes na de pauze. In de namiddag worden vergelijkbare activiteiten aangeboden aan Segundo.

Ons rooster is flexibel en past zich voortdurend aan, aan de dynamische omgeving van de school, waarin veranderingen binnen enkele minuten kunnen plaatsvinden. Deze flexibiliteit stelt ons in staat om snel te reageren op de behoeften van de school en onze doelen.

Bovendien zijn we ook al twee zondagen naar stage gegaan om deel te nemen aan schoolse activiteiten die dan werden georganiseerd.