Mijn ervaring met de vervangopdracht

Hallo iedereen,

Ik ben Indra een derde jaar student ergotherapie. Net zoals veel medestudenten ben ik dit jaar enorm flexibel geweest en werd mijn internationale stage regelmatig aangepast. Na drie annulaties van stageplaatsen heb ik uiteindelijk een vervangopdracht gekregen. Ik heb deze opdracht gekregen aangezien de internationale stage in “klein kasteeltje” niet door kon gaan.

In plaats van 3 weken creatieve therapie te geven aan kinderen in het klein kasteeltje heb ik samen met Alexis een activiteit uitgewerkt voor kinderen die in het klein kasteeltje verbleven. Tijdens het uitwerken van de vervangopdracht hebben we gebrainstormd en onze creativiteit ingezet. Dankzij de ondersteuning van Buro Bizzi, Luc Vercruysse en Evelien De wachter kregen we een beter beeld van de doelgroep; context en noden van de kinderen.

Deze feedback hebben we gebruikt tijdens de uitwerking van de gekozen activiteit namelijk de paasmanden (zie foto’s). Ik ben blij dat we op deze manier toch een steentje hebben kunnen bijgedragen maar vind het wel spijtig dat ik geen kennis heb kunnen maken met de doelgroep. Door de opdracht heb ik de doelgroep in theorie leren kennen en ook een aangenaam contact gehad met de begeleiders in het klein kasteeltje. Naar de toekomst toe hoop ik effectief te kunnen samenwerken met deze doelgroep.

Groetjes

Indra

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.