Weekendje Wroclaw

Eindelijk eens lekker uitgeslapen, hierna hebben we de bus genomen (maar 4 zloty) naar Wroclaw. Hier hebben we eerst moeten zoeken waar het oude stadscentrum zich ergens bevond, maar uiteindelijk  hebben we het goed gevonden. Het eerste dat we tegen kwamen was een shoppingcentrum, dit bleek niet zo interessant te zijn aangezien het de zelfde mode en prijs was als bij ons. Maar het oude stadscentrum bleek dan toch veel interessanter te zijn. Tijdens een mooie wandeling hebben we veel mooie gebouwen, beelden, veel kerken en kabouterbeeldjes tegen gekomen. Bij het zien van de kabouterbeeldjes moesten we meteen aan Meneer Vercruysse denken aangezien hij gezegd had deze eens te tellen. We hebben opgegeven na 10 :p

We hebben hier ook kunnen genieten van de typisch Poolse keuken, EINDELIJK! Ook van de typische dessertjes waarbij we ondervonden hebben dat de polen echte zoetekauwen zijn.

Na een hele dag wandelen zijn we nu echte ‘experts’ geworden in het kaartlezen. Hierna hebben we dan de taxi genomen aangezien ze ons aangeraden hadden dit te doen na 18 uur, ook al hebben we ons helemaal niet onveilig gevoeld in de stad.

Aangezien we nog niet volledig rond waren in het stadscentrum en we nog meer wilden genieten van de gastronomie, zijn we de volgende dag terug gekeerd.  Ook hebben we al enkele souvenirtjes gekocht voor het thuisfront.

Het oude stadscentrum:

DSCN2882 DSCN2883

Poolse gastronomie

DSCN2887 DSCN2899

kabouterbeeldje:

DSCN2905 DSCN2924 DSCN2931

desserts mmm:

DSCN2949 DSCN2961

Ondertussen zijn we onze 2e week gestart en hebben we zelf al enkele therapieën uitgevoerd met de kinderen. Ook hebben we al zelf een speeltje en parcours ontwikkeld om de kinderen tactiel en visueel te stimuleren.

Parcours en speeltje:

DSCN3002 DSCN3046

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *