weekendje Krakau

Vrijdag voormiddag vertrokken we richting Krakau, de bus die ons bracht heeft er 3 uur over gedaan. Bij onze aankomst hebben we ons hotel gezocht en meteen gevonden. Hier hebben we onze spullen dan afgezet en zijn we meteen vertrokken op verkenning van Krakau. Het oude stadsgedeelte  is mooi bewaard gebleven. Aangezien onze valentijn niet bij ons was, hebben we onszelf maar getrakteerd op een heerlijke echte chocolademelk met veel chocolade.

DSCN3161

De volgende dag moesten we al vroeg uit de veren, dit om onze bus te nemen richting Auschwitz. De rondleiding bestond uit 2 delen, het eerste deel was het Auschwitz museum waarbij we een rondleiding kregen in de authentieke stenen gebouwen. De levensomstandigheden waren hier heel aangrijpend, maar later in het 2e gedeelte merkten we dat het 1e concentratiekamp dan toch wel een paradijs was tegenover het 2e gedeelte, namelijk Auschwitz II Birkenau. Dit gedeelte is laten bijgebouwd wegens plaatsgebrek in het 1e concentratiekamp. Hier waren bijvoorbeeld wel ‘sanitaire voorzieningen’ aanwezig, maar deze waren enkel om schijn hoog te houden. De gevangenen kregen ieder 7 seconden om hier gebruik van te maken, ze moesten zelf ook luidop de seconden tellen.
In het museum hingen foto’s van de volgorde van de aankomst, selectie van de gevangenen en uiteindelijk uitroeiing in de gaskamers. In Birkenau was het een aangrijpend moment toen we dezelfde route liepen welke de vele slachtoffers afgelegd hebben.

DSCN3165

The wall of death waar gevangenen geëxecuteerd werden
The wall of death waar gevangenen geëxecuteerd werden

DSCN3243

DSCN3231

Om dan van al die aangrijpende momenten te bekomen zijn we in Krakau nog een beetje gaan sightseeing, waarvan enkele mooie foto’s hieronder.

DSCN3108 DSCN3126 DSCN3255

Onze terugkeer naar Wroclaw verliep voorspoedig tot dat de bus ineens ‘boem’… een klapband kreeg. Al een geluk was dit nog in het centrum van Krakau waardoor er binnen de 15 minuten een vervang bus kwam. Uiteindelijk zijn we dan toch nog goed en wel aangekomen in Wroclaw.

14859_10202044429327151_1571603241_n

Groetjes,
Dorothee, Trees en Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *