Internationale dag van de strijd voor vrouwenrechten

In het kader van de internationale dag van de strijd voor vrouwenrechten. Was er een speciaal voor hen georganiseerde dag op woensdag 15 maart.

Op het programma:

8u30 – 10u00: ontbijt 🥐☕️

10u00- 12u00: kookactviteit 👩‍🍳

12u00-12u30: voorbereiding tafeldecoratie 🌟

12u30- 13u30: Lunch 🍽

14u00-16u00: kleding aantrekken + naaien + kleurcoaching 👚🌈

14u00-16u00: knutselactiviteit 🎨

16u00 – 17u00: Karaoke 🎤

18u00- 19u00: concert 🎸🎼

Gedurende de hele dag mochten de cliënten zorg voor hun eigen dragen, dit door naar verschillende standjes te gaan o.a make-up, massage, haarstyling, voetverzorging en mannicure. Dit heeft voor hun welzijn gezorgd.

De cliënten werden vanaf 8u30 ontvangen met een ontbijt. Dit om de dag met een volle maag te beginnen. Tevens was het de bedoeling een praatje te maken onder het genot van een goede kop koffie en thee. Bij het ontbijt was er veel beweging. Er werd gelachen, gepraat, gerookt op het terras, geholpen, enz. Hierna stelde ik aan de cliënten voor om eten klaar te maken. We hadden de boodschappen de dag ervoor in een kringloopvereniging gedaan om verspilling te voorkomen. Er waren voor de kookactiviteit veel deelnemers. Het was erg leuk om als ergotherapeut zoveel gemotiveerde mensen te zien deelnemen. Ik moet toegeven dat het een uitdaging was om een grote groep volwassen vrouwen te begeleiden, maar het is me gelukt en het was zo leuk om te doen. Volgens mij is het heel belangrijk om een kookactiviteit te verrichten. Het is een manier om een band met elkaar op te bouwen, elkaar te leren kennen, elkaar te helpen, een leuke tijd te hebben, kooktechnieken te leren, weer op gang te komen, enz.

Zoals jullie misschien wel of niet weten, zijn er bij DoucheFLUX verschillende culturen. Tijdens het koken voegde ieder zijn eigen kennis toe. Dit was zinvol voor allen.

     

Na de kookacitiviteit heb ik samen met mijn volgcliënt de tafel versierd. Het was belangrijk voor haar om dit te doen. Ze wilde altijd al tafeldecoratie doen, dus greep ik deze kans om haar wens te realiseren. Bovendien was het een goed idee voor de andere cliënten. Ze waren erg blij om rond een mooie tafel te eten. Het gaf hen een aangenaam en warme gevoel. Verder kreeg mijn volgcliënt enorm veel complimenten.

Na al die moeite was het tijd om te gaan zitten en van het eten te genieten. Om de autonomie van ieder aan te moedigen, hadden we een lunchbuffet aangelegd. Ieder bediende zichzelf en nam datgene wat zij wilde eten en drinken.

Na deze aangename moment zijn we naar een andere activiteit overgegaan. Deze keer een creatieve activiteit. Het doel van de activiteit was om met behulp van fotocollage en zinnen een creatief kunstwerk te realiseren. Hierdoor kan de cliënt zich uiten en al haar emoties naar buiten brengen. Ze waren vrij om te doen wat ze wilden. Op het einde hebben we alles samengebracht en op een groot bord geplakt. Sommigen wilden hun werk echt bewaren, maar ze wilden het ook op het bord plakken zodat iedereen het kon zien. Vandaar kwam ik tot het idee om een kopie te maken. Ik gaf hen het origineel en hield de andere versie.

           

Als afsluiting was er een karaoke en een concert.