Zaragoza, Zaragoza, … dat is de stad van onze dromen!

Na onze eerste week stage af te werken konden we beginnen aan het weekend, met een al iets betere kennis van Spaans. We begonnen de avond met een overheerlijk kippetje gevolgd door een filmke in bed.

We werden zaterdagochtend op ons gemak wakker. Na het ontbijt wachtte we op onze Chinese huisgenoot en haar vriendin om samen de stad te gaan verkennen. De eerste stop was plaza España, een groot rondpunt met standbeeld (zie foto hieronder). We vervolgde onze tocht richting Plaza del Pilar, het bekendste en grootste plein van Zaragoza. Hierop staat de beroemde Kathedraal. Deze ligt vlak naast de rivier Ebro. 

Na al een paar uurtjes te wandelen kregen we toch een hongerke. In de taverne namen we een lekker slaatje maar we waren de enige die een echt gerecht namen. De Spanjaarden eten hier namelijk veel later maar zolang konden wij niet meer wachten.

Hierna namen we de bus richting Palacio de la Aljaferia. Een heel mooi kasteel ingericht volgens de islamitische cultuur. De openingsuren waren geregeld naar de leefgewoontes van hier en dus moesten we een half uurtje wachten voor we binnen konden gaan. 

Nadat we terugkwamen van de winkel vroeg onze huisbazin of we zin hadden om mee iets te gaan drinken met haar vriendinnen. We begonnen de avond in een bar waar ze ook Belgische bieren hadden maar wij kozen voor een biertje van hier maar met soda, gaña con gaz. Aangezien we al om 20 uur vertrokken, hadden onze huisbazin en haar vriendinnen nog niet gegeten dus moesten we naar een andere bar. In deze bar was veel volk en deze was ook niet gezellig. Nadat ze hier iets hadden gegeten zijn we naar een gezellige pub gegaan (zie foto’s van het plafond hieronder).

Zondag= rustdag, dus goed uitgeslapen en alles op het gemakje (the Spanish way). Om toch eens buiten te komen en wat beweging te hebben zijn we in het park hier rechtover een toertje gaan lopen (jaja zelfs Elfriede, mits wat aanmoediging). Daarna werd de dag weeral afgesloten met een lekker avondmaal. 

Groetjes vanuit la bella España.

.