Aangekomen in Turku!

Vandaag dag 2 van ons Erasmus avontuur!
Gisteren zijn we rond 17u aangekomen in Turku. De vluchten zijn vlot verlopen en gelukkig is onze bagage met ons meegekomen. Nina en Mimi, onze tutors, stonden ons op te wachten. Samen met hen namen we de bus naar onze verblijfplaats. Het was super glad op de weg dus we moesten ons proberen recht te houden! We hadden gehoopt sneeuw te zien, maar die was er spijtig genoeg (nog) niet. Maar blijkbaar zou het donderdag wel gaan sneeuwen!
Eenmaal van de bus moesten we met onze valiezen naar Retrodorm stappen. Het was puffen want de berg die we moesten opstappen was steil. Gelukkig hielpen onze tutors met het dragen van de valiezen.
In onze kamers stonden de starterspakketten klaar zodat we meteen konden koken. Ook hebben we een Finse nummer gekregen zodat we hier beter bereikbaar zijn. Na een korte uitleg zijn Nina en Mimi vertrokken en zijn wij naar de winkel gegaan om eten te kopen.
Gelukkig was er beneden aan de berg een klein winkeltje waar we de eerste inkopen konden doen. Na het eten hebben we onze valiezen uitgepakt en zijn we in bed neergeploft!

Vandaag zijn we naar de school gegaan om daar alles te ondertekenen en info te krijgen over ICT ed. Op 10 minuutjes stappen, via het bos, zijn we al op school. Na de middag hebben we ook de uitleg gekregen over stage. Deze zal volgende week maandag al starten! Suzan en ik staan beiden in de ms kliniek.
Morgen moeten we naar het ziekenhuis om nog enkele tests te doen, maar dan zal het een rustige dag zijn zodat we nog even kunnen acclimatiseren 😉

Op deze korte tijd hebben we toch al enkele cultuurverschillen gezien. In Finland hebben ze 2 cafetaria’s op school, eentje om te eten en een andere om koffie te drinken.
Finnen eten blijkbaar ook heel vroeg, ze beginnen al rond 10.30u – 11u aan het middageten. En elke Fin drinkt melk bij zijn warme maaltijd… Wij hebben het op water gehouden! Iedereen die eet in de cafetaria, waar het eten trouwens goedkoop is (2,40eur voor een complete maaltijd), krijgt ook 2 mentos-achtige bolletjes!
Nadat je betaalt had, kon je nog brood nemen zoveel als je wou, er stonden grote potten met boter, veel noten,… die deden ze ook op hun eten.
Zo, dit was de korte inhoud!
Tot snel voor de volgende update!

Dit bericht is geplaatst in Aankondigingen. Bookmark de permalink.