Jirka & Jeroen in Esbjerg, Denemarken

Bezienswaardigheden Esbjerg

Mennesket bed Havet

“De man aan zee” is een kunstwerk gemaakt door kunstenaar Wiig Hansen. Dit ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan ​​van de gemeente Esbjerg in 1994 als zelfstandige gemeente. Het werd onthuld op 28 oktober 1995.

Wij zijn dit ’s avonds gaan bekijken, waardoor we het geluk hadden de mooie zonsondergang te zien die deze “mannen” elke avond mogen waarnemen:

Fiskernes Mindelund

Fiskernes Mindelund is een gedenkplaats. Het werd op 6 november 1949 ingehuldigd ter nagedachtenis aan de vissers uit Esbjerg die vanaf 1901 het leven lieten op zee en nooit werden teruggevonden. Het werd gebouwd om hun familie een plek te geven om hen te herinneren.

Het is ontworpen door architect Carl Theodor Sørensen. Beeldhouwer August Keil heeft de drie sculpturen binnen de cirkelboog gemaakt. In het midden helpt een visser een gestrande vriend – het symbool van behulpzaamheid. Links zit de jonge weduwe van een visser met haar baby en rechts treurt een bejaarde moeder om haar overleden zoon. Deze laatste twee sculpturen symboliseren het begrip ’thuis’.

De namen van de verdwenen Esbjerg-vissers zijn in de binnenste cirkel uitgesneden. Op 1 juli 2001 stonden de namen van 615 vissers en 123 vissersvaartuigen op de lijst. Aanvankelijk werden alleen vissers uit Esbjerg vermeld die op zee het leven hadden verloren en wiens lichamen nooit werden gevonden. Vanaf 1966 werd echter elke verdwaalde visser op de lijst gezet. Esbjerg had toen ongeveer 700 vissersvaartuigen met een gemiddelde bemanning van 4 vissers. Voor elke verloren visser wordt de naam van het vissersvaartuig en het jaar van verlies vermeld. De cijfers achter de naam van elke visser zijn hun geboortejaar.

 

 

 

TRANSLATE with x

var LanguageMenu; var LanguageMenu_keys=[“ar”,”bg”,”ca”,”zh-CHS”,”zh-CHT”,”cs”,”da”,”nl”,”en”,”et”,”fi”,”fr”,”de”,”el”,”ht”,”he”,”hi”,”mww”,”hu”,”id”,”it”,”ja”,”tlh”,”ko”,”lv”,”lt”,”ms”,”mt”,”no”,”fa”,”pl”,”pt”,”ro”,”ru”,”sk”,”sl”,”es”,”sv”,”th”,”tr”,”uk”,”ur”,”vi”,”cy”]; var LanguageMenu_values=[“Arabic”,”Bulgarian”,”Catalan”,”Chinese Simplified”,”Chinese Traditional”,”Czech”,”Danish”,”Dutch”,”English”,”Estonian”,”Finnish”,”French”,”German”,”Greek”,”Haitian Creole”,”Hebrew”,”Hindi”,”Hmong Daw”,”Hungarian”,”Indonesian”,”Italian”,”Japanese”,”Klingon”,”Korean”,”Latvian”,”Lithuanian”,”Malay”,”Maltese”,”Norwegian”,”Persian”,”Polish”,”Portuguese”,”Romanian”,”Russian”,”Slovak”,”Slovenian”,”Spanish”,”Swedish”,”Thai”,”Turkish”,”Ukrainian”,”Urdu”,”Vietnamese”,”Welsh”]; var LanguageMenu_callback=function(){ }; var LanguageMenu_popupid=’__LanguageMenu_popup’;

TRANSLATE with
COPY THE URL BELOW
Back

EMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE
Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster Portal

var intervalId = setInterval(function () { if (MtPopUpList) { LanguageMenu = new MtPopUpList(); var langMenu = document.getElementById(LanguageMenu_popupid); var origLangDiv = document.createElement(“div”); origLangDiv.id = “OriginalLanguageDiv”; origLangDiv.innerHTML = “ORIGINAL: “; langMenu.appendChild(origLangDiv); LanguageMenu.Init(‘LanguageMenu’, LanguageMenu_keys, LanguageMenu_values, LanguageMenu_callback, LanguageMenu_popupid); window[“LanguageMenu”] = LanguageMenu; clearInterval(intervalId); } }, 1);