Het weekend in Akureyri

Dit weekend had ik een drukke planning want ik wou mijn vrije tijd optimaal benutten om het land zelf te leren kennen. Ik ben verder op ontdekking gegaan in en rond de stad Akureyri, waar ik ook verblijf. Een wandeling langs de Glerá, een rivier die door de stad stroomt, liet mij plekjes van de stad zien die ik nog niet eerder gevonden had.
Na het wandelen was het de beurt om walvissen te gaan spotten. Ik had op voorhand een tour geboekt online zodat ik zeker was van mijn plaats. Ja hoor, het was echt
meer dan de moeite waard. Ik zag wel 5 verschillende walvissen, sommigen zelfs zeer dicht bij de boot. Naast het zien van de walvissen kon ik ook genieten van het mooie uitzicht.

Voor zondag had ik opnieuw een tour naar de “Diamond circle” vastgelegd in de hoop dat ik deze keer wel zou worden opgehaald door het busje. Om 7u30 stond ik – helemaal ingepakt tegen de koude – buiten te wachten op het busje. Met succes deze keer want ik werd opgehaald!

Het is een lange dag als je op uitstap gaat naar de “Diamond circle”. Er zijn verschillende stops en meestal is de parking niet vlak bij een waterval, … en moet er nog een eindje gestapt worden. De gids bracht ons onder andere bij de Godafoss waterval, Dimmuborgir lavaveld, Námafjall Hverir, Dettifoss waterval, …