Laatste dagen in Iðavöllur

Woensdag 26 september ik ben al in de helft van mijn observatiestage vandaag… Wat gaat de tijd toch snel. Vandaag is één van de ergotherapeuten ziek, dat zorgt voor extra werk. Eerst rustig een ontbijt en nadien starten we met de therapie. De eerste therapie van de dag is met een jongen uit de oudste klas waarbij er gewerkt wordt op schoolse vaardigheden zoals knippen, kleuren en plakken.

Nadien ging de oudste klas op uitstap. Dat wil zeggen dat iedereen zich eerst goed moet aankleden tegen de koude wind van buiten, een fluovestje aan en dan kunnen we vertrekken. We nemen de gratis bus richting de speeltuin. Hier kunnen ze zich volledig uitleven. Tegen de middag zijn we terug en staat het warm eten al klaar. Vandaag een traditionele lamsoep. Na de middag was er een overleg in het “special education team” moeilijkheden, vooruitgangen, … van de kinderen worden hier besproken.

Donderdag 27 september, mijn dag werd vandaag werd er gewerkt aan de fijne motoriek met kinderen in de “Jöntunheimur” klas. Dat is de klas met de oudste kinderen van deze kleuterschool.  Hierbij worden de kinderen per twee uit de klas gehaald om in een rustig omgeving extra ondersteuning te krijgen. De kinderen vinden het leuk om te mogen werken met de ergotherapeuten en vragen hier uit zichzelf naar. Na de middag is het tijd om zeer veel buiten te spelen. De kinderen krijgen karton, touw, … en dat zorgt voor uren spelplezier door de grote fantasie dat er tussen de kinderen aanwezig is. Zo maken ze van zichzelf een robot door het karton of maken ze met touw en een stok een vishengel en vissen ze in plassen.

Vrijdag 29 september, het is al mijn laatste dag van mijn observatiestage in Iðavöllur. Wat vliegt de tijd! De dag werd gestart met een goed ontbijt en vandaag heb ik de papa van het Vlaamse meisje hier op school ontmoet. Wel grappig hoe ineens de rollen werden omgedraaid en niemand begreep wat ik aan het zeggen was tegen hem. Er werd vandaag vooral gewerkt op de taal van de kinderen, in combinatie met het aanleren van sociale vaardigheden zoals je beurt afwachten, durven spreken voor een groep, … Niet altijd even gemakkelijk 😉

16u… Dit was het dan mijn stage zit er op en ik ben enorm dankbaar voor de kansen die ik hier gekregen heb. Ik heb de verschillen tussen België en IJsland zeker ontdekt. Ik kan je al meegeven in IJsland pakken ze een aantal zaken toch wat beter aan dan wij in België… Als je die verschillen graag te weten wil komen zou ik zeggen: “Ga naar IJsland en ontdek maar vooral geniet ervan”.