Werkervaring

5/10/21

Voila! Mijn eerste 2 stagedagen zijn achter de rug. De eerste dag in het Hedelundcenter was interessant en tegelijkertijd overweldigend. Ik kreeg heel veel info en de taalbarrière zal zeker nog een uitdaging worden. Ik heb een rondleiding gekregen van mijn stagebegeleider en ik kreeg o.a. de het ergotherapie-lokaal, de kineruimte en nog veel lokalen te zien. De tweede dag ben ik met de fiets aan huis gegaan om een patiënt thuis te begeleiden. Op verplaatsing gaan zit dus ook mee in mijn takenpakket. Daarnaast zal ik ook stagelopen in het ‘østerbycentret’. Dit is een revalidatiecenter waar ouderen ambulant naartoe komen om te revalideren. Ter conclusie, zal ik me dus op verschillende plaatsen bevinden. Ondanks dit allemaal uit mijn comfortzone ligt, kijk ik er naar uit om bij te leren en mee te participeren met het ergo-team van Hedelund.

De doelgroep waar ik mee zal werken, zal voornamelijk de ouderenpopulatie zijn die NAH (niet aangeboren hersenletsels) hebben, neurologische aandoeningen en personen met fracturen.

Om een globaal beeld te geven waar ik me bevindt, geef ik hieronder een foto weer van het Hedelundcenter en het ergotherapielokaal.

De rest van mijn toffe ervaringen deel ik de komende weken! 🙂

 

7/10/21

Mijn stagementor liet me  vandaag het ‘Hjælpemiddeldepot’ zien. Dit is een centrum met 2 grote hangars. Het centrum heeft veel verschillende hulp-en transportmiddelen om patiënten te helpen die aangepaste hulpmiddelen nodig hebben. Dit kan gaan van rollators, speciale rolstoelen en tilliften, tot hulpmiddelen voor persoonlijke hygiëne en het eet-gebeuren. Er is een groot aanbod aan verschillende assortimenten voor zowel volwassenen, ouderen en ook kinderen.

De ergotherapeuten die in de verschillende centers in Esbjerg tewerkgesteld zijn, kunnen bij dit depot een aanvraag doen voor een hulpmiddel wanneer men merkt dat de patiënt dit nodig heeft. Als de aanvraag is goedgekeurd kan het (de) hulpmiddel(enen) ofwel bij de patiënt thuis worden afgezet of in het specifieke revalidatiecentrum waar ze revalideren. De hulpmiddelen worden via busjes van het depot getransporteerd. Voor verduidelijking geef ik een paar foto’s weer.:

 

15/10/21

Dag iedereen,

Op stage heb ik vandaag iets zeer interessant gezien! Ik heb kennisgemaakt met de ‘anti-gravity treadmill’. Dit is een loopmachine met lucht in  dat dient voor patiënten die terug leren lopen. Patiënten die een totale heuprothese, knieprothese of een parese hebben in beide benen, worden in deze machine geplaatst. Hoe gaat het in zijn werk? Eerst moet je een speciale broek aandoen met een rits. Deze broek kan je ritsen aan de machine zelf zodat je goed vastzit. Je zit eigenlijk in een soort van grote zak die met lucht wordt opgeblazen. Je kan dus kiezen hoeveel procent van het lichaam je draagt wanneer je op de loopband stapt. Als je maar 40% van je lichaam draagt, heb je het gevoel dat je zweeft! De machine is mede ontworpen door NASA, de ruimtevaart maatschappij. Ik heb een kort filmpje van mij collega in de machine en aan de manier hoe ze loopt, kan je zien dat ze niet veel kracht zet op haar voeten. Ik zet er een van mezelf een foto naast om de machine in een globaal beeld te kunnen zien.:

12/11/21

Hallo iedereen,

Gisteren heb ik afscheid moeten nemen van 2 zalige collega’s, Sanda en Andrea. Deze 2 Deense meisjes eindigden hun stage in het Hedelundcenter. We waren een top team en daarnaast zijn ze niet enkel collega’s maar ook hele goede vrienden geworden. Ze hebben me geholpen waar nodig en waren een luisterend oor als ik het even moeilijk had. Ik ga ze missen. Om dit berichtje af te sluiten, heb ik een foto genomen met ons 3’tjes. (uiteraard met toestemming van hen)

Geen beschrijving beschikbaar.

27/11/21

Hallo iedereen,

Vrijdag, kreeg ik de kans om een kijkje te nemen op de plaatsen waar mijn huisgenote stage loopt. Dit was zeer interessant om mee te volgen en ook om verschillende plaatsen eens te zien. Daarnaast heb ik ook nog interessante technieken gezien die goed zijn om te onthouden. De foto met de steentjes is zeer interessant om mee te delen. De steentjes worden warm en dient voor de sensibiliteit te stimuleren. Daarnaast worden er voorwerpen in de steentjes gedaan om deze te zoeken. Dit oefent ook de fijne motoriek.

3/12/21

Hallo iedereen,

Vandaag heb ik mijn laatste dag stage gehad in het Hedelundcenter. Ik moest afscheid nemen van een heel tof team en mijn patiënten. Ik heb het zo hard naar mijn zin gehad en zoveel geleerd. De stage was zeer leerrijk en een onvergetelijke ervaring. Ik ga de mensen daar missen! Nu ga ik nog een paar dagen Kopenhagen bezoeken om daarna mijn reis in Denemarken te beëindigen en terug naar België te gaan.

God day!

Febe