Culturele ervaring

2/10/21

Na wat uit te rusten en me wat te settelen in mijn nieuwe omgeving, ben ik de stad Esbjerg gaan bezoeken. Ik heb nog niet alles kunnen doen en ik zal de komende weekenden ook nog veel andere steden willen bezoeken, maar het belangrijkste dat ik wou zien in de mooie ‘havenstad’ is de ‘mennesket ved havet’ en de oude Watertoren van Esbjerg.

Mennesket ved Havet is een 9 meter hoge sculpturenbeeld en werd ontworpen door beeldhouwer, schilder en graficus Svend Wiig Hansen. De sculpturen zijn gemaakt van wit beton waar vier zittende mannen uitkijken over het water van de Waddenzee. Dit is de foto links.

De oude watertoren  is ook een icoon geworden van de stad Esbjerg. Het werd gebouwd in de jaren 1896-1897 en ontworpen door C.H. Clausen, een architect uit Esbjerg. Het is o.a. ook een uitkijktoren geworden in de late jaren 90. Je kan er binnen gaan om uit te kijken op de havenstad, maar het bedrag van het ticket besteedt ik liever aan iets anders uit 😉 Dit is de foto rechts.

9/10/21

Vandaag ben ik het oudste stadje van Denemarken gaan bezoeken, genaamd Ribe. De stad was vroeger een belangrijke stad waar veel handel gedreven werd door kooplieden. Er werden kaden aangelegd voor schepen en veel houten wegen waarlangs de tenten van de kooplieden werden opgezet. Tot op de dag van vandaag heeft Ribe nog altijd het eeuwenoude karakter van toen en kan je in de musea gaan kijken hoe de Vikingen, in het stadje, in die tijd leefden. Het is zeker een aanrader om te bezoeken en de bekende plaatsen om te gaan bezichtigen zijn :

  • het openluchtmuseum van de vinkingtijd
  • Ribe Domkirke
  • Ribe kunstmuseum
  • Binnenmuseum van de vikingtijd

17/10/21

Hallo iedereen,

Door wifiproblemen kon ik mijn avonturen van het weekend (15/10-17/10) niet delen. Eindelijk is de wifi in ons appartement terug gemaakt waardoor ik terug mijn toffe avonturen met jullie kan delen! Afgelopen weekend ben ik met vrienden de stad Odense gaan bezoeken. De stad is voornamelijk bekent door de schrijver ‘Hans Christian Andersen’ die daar in zijn jongere jaren woonde. Deze schrijver is voornamelijk bekent als schrijver van het sprookje: ‘De kleine Zeemeermin’ en het ‘lelijke eendje’. In totaal schreef hij 12 sprookjes waarvan de meeste voornamelijk in Denemarken bekend zijn. Je kan zijn ouderlijk huis gaan bezichtigen in het museum van Odense. Zeker de moeite waard om te gaan bezichtigen! Daarnaast is het de op twee na grootste stad van Denemarken. Het is dus zeker een leuke stad om te bezichtigen wanneer het weer wat mee zit. Om jullie mee te verdiepen in mijn avontuur zijn hier een paar foto’s: (het grote oranje gebouw is het stadhuis van Odense)

5/11/21

Hallo iedereen, we zijn terug met een korte post van wat ik dit weekend heb gedaan. Door het vele schoolwerk, was het even niet mogelijk om veel weg te zijn en toffe plekjes te gaan bezoeken. Om toch even buiten te zijn , ben ik , In Esbjerg, het bekende bos met herten gaan bezoeken.  In dit bos lopen veel herten en kleine hertjes rond. Je kan de beesten aaien en er gewoon langs lopen. De ervaring is fantastisch want de mannelijke herten zijn mensen gewoon, dus vallen ze je ook niet aan. Hier een paar toffe beelden van mijn leuke ervaring:

Geen beschrijving beschikbaar.

Geen beschrijving beschikbaar.

 

13/11/21

Hallo iedereen,

Op 12/11 zijn mijn ouders toegekomen in Esbjerg. Het was een leuk weerzien en we hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om het eiland Fanø te gaan bezoeken. Dit eiland ligt recht tegenover Esbjerg. Om er te geraken moet je de Ferry nemen om zo het water over te steken. Je kan met de ferry te voet, met de fiets en zelfs met de auto oversteken. Wanneer we op het eiland aankwamen, waren er zeer mooie huisjes te zien die dateerde van 1866! Helaas was het weer op het einde van de dag niet zo goed, waardoor we sommige activiteiten, niet hebben kunnen doen. Het was een super leuke dag ondanks het grillige weertje!

Geen beschrijving beschikbaar.

28/11/21

Dit weekend ben ik naar Aarhus geweest. Aarhus is de op een na grootste stad van het land. Velen zeggen dat Aarhus zelfs nog mooier is dan Kopenhagen. Ik kan deze vergelijking momenteel nog niet maken maar mooi was het alleszins wel! In de stad ben ik toffe plekken gaan bezoeken, o.a. ‘Den Gamle by’. Dit is en open luchtmuseum met oude gebouwen uit de Deense geschiedenis en laat zien hoe mensen in de jaren 1700 hebben geleefd. Het is een toeristische attractie maar zeer leuk om eens mee te maken. Daarnaast heb ik heel Aarhus van op ’the rooftop’ gezien. De ervaring was zeer tof!

Geen beschrijving beschikbaar. Geen beschrijving beschikbaar.