Onze voorlaatste week hier in Paramaribo…

Hey iedereen,

Het is al even geleden dat jullie nog iets van ons hebben gehoord, maar we hadden het erg druk met onze stagerapportage en dergelijke. 😉

Maandag was het een nationale feestdag omdat er toen Holi Phagwa gevierd werd. Dit is een Hindoestaans feest waarbij er met gekleurd poeder op elkaar wordt gegooid. We zagen er dan ook heel proper uit. 😉

Na deze unieke ervaring zijn we aan onze voorlaatste stageweek begonnen. Zoals elke week hebben we op dinsdag in de voormiddag hydrotherapie. In de namiddag hebben we aan het verzorgend personeel van Huize Tyltyl een workshop gegeven omtrent tiltechnieken bij kinderen met een beperking. Tijdens deze workshop hebben de tantes actief meegewerkt en mochten ze zelf de tiltechnieken eens uitproberen. Daarnaast hebben we ook nog een aantal adviezen over de kinderen meegegeven.

Op woensdag, donderdagvoormiddag en vrijdag vonden onze wekelijkse therapieën plaats met de kinderen die we elke week zien. Op donderdagnamiddag werd er een groepsactiviteit georganiseerd waarbij de kinderen zelf muziekinstrumentjes konden maken uit waardeloos materiaal. We hebben hiervoor gekozen omdat we al een paar keer hadden gezien dat de kinderen graag met muziek bezig zijn en vaak op van alles tokkelen om muziek te maken. Toen we dit aan de kinderen introduceerden, waren ze meteen enthousiast en konden ze al niet meer wachten om te beginnen. Het draaide uiteindelijk uit op een zeer leuke en productieve namiddag.

Omdat het onze voorlaatste week was, wou het personeel van Huize Tyltyl een waardig afscheidsfeest organiseren voor ons. Daarom werd er geregeld dat we zaterdag (18/03) samen met de kinderen naar Para Parc konden gaan. Dit is een recreatiepark waar de kinderen kunnen spelen, zwemmen en zich kunnen amuseren.

Nadat we hier aankwamen, hebben we eerst een aantal spelletjes gespeeld met de kinderen. Nadien kregen we een lekkere warme maaltijd. Na een korte rustpauze zijn we met z’n allen in het zwembad gedoken. Er was een groot zwembad voor de oudere kinderen die zelfstandig kunnen zwemmen en een kleiner zwembad voor de kleinsten.

Omdat we van België komen hebben  ze in de namiddag speciaal voor ons frietjes gemaakt :D. De frietjes vielen goed in de smaak, zowel bij ons als bij de kinderen.

Ten slotte hebben we ons klaargemaakt om terug naar huis te keren. Het was een zeer leuke dag en iedereen heeft hier zeker van genoten. We kunnen jullie alvast verzekeren dat we de kinderen en het personeel heel hard gaan missen!

We sluiten dit bericht af met boodschap die onze ervaring hier omschrijft.

“Being a family means you are a part of something very wonderful. It means you will love and be loved for the rest of your life. No matter what.”

Xoxo Coralie en Hanne