Terugblik op de eerste week stage!

Hoi  iedereen,

Hier zijn we dan weer, na enige tijd van stilte.

Vandaag moeten we niet naar onze stageplaats gaan, dus zagen we dit als een geschikt moment om jullie iets te vertellen over wat we de afgelopen vier dagen al gedaan hebben. Op maandag moesten we pas om 12 uur in Huize TylTyl zijn. Hier werden we ontvangen door de directrice en haar collega. Ze hadden geen overzicht over wat we bij de kinderen gingen doen, maar hadden wel een heleboel vragen voor ons. Na een overleg van meer dan een uur, gingen we de kinderen ontmoeten. Sommige waren verlegen anderen kwamen meteen naar ons toe.

Onze eerste indruk van de kinderen was toch even verschieten. Het zijn allemaal kinderen met een lichamelijke beperking (dit wisten we op voorhand al), maar toch waren ze er erger aan toe dan we hadden verwacht. Ze hadden erge misvormingen waar niet meer veel aan te doen is. Ook de manier waarop ze in hun rolstoel zitten of zich verplaatsen is alles behalve veilig en correct.

Omdat we in Huize TylTyl enkel in de namiddag konden staan, hadden we uren te kort. Hierop stelde de directrice voor om te bellen naar de verantwoordelijke van de MyTylschool, waar de kinderen naar school gaan. Zo gezegd, zo gedaan, de volgende dag mochten we om half 9 beginnen op de MyTylschool, na een kort overleg met de verantwoordelijke.

De verantwoordelijke was meteen enthousiast om ons op school te hebben, maar vroeg ook om enkele kinderen te behandelen die niet in Huize TylTyl zitten. Dit vonden we geen probleem. We kregen ons eigen lokaal met basismateriaal dat we mogen gebruiken. Hierna gingen we meteen aan de slag. We hebben het lokaal opgeruimd en ingericht zodat het geschikt is voor therapie. Vervolgens zijn we enkele kinderen gaan observeren. Zo was het al snel half 1, wanneer de school uit ging.

In de namiddagen gaan we dan naar Huize TylTyl waar we beginnen met maaltijdbegeleiding. Hierna krijgen we zelf ook warm eten van het vriendelijke keukenpersoneel. Nadien sluiten we de dag af met ofwel individuele therapieën of een groepsactiviteit.

De rest van de week hebben we ons ingewerkt in de werking van de school en Huize TylTyl. Zo hebben we het personeel ontmoet, afspraken gemaakt rond hydrotherapie en bewegingstherapie en bij enkele kindjes al een handelingsassessment afgenomen.

Onze eerste indrukken van de week zijn:

  • rustige, ontspannen werksfeer
  • enthousiaste kinderen en medewerkers
  • creatief zijn met weinig materiaal
  • heel zelfstandig te werk gaan

Dit was een korte terugblik van de eerste week.  Nu is het tijd om wat cultuur op te snuiven.

xoxo Hanne en Coralie