Let’s inspire each other… and create new things

Hallo iedereen,

Het is weer lang geleden, maar hier zijn we weer.

De voorbije week ging weer zo snel voorbij. We zijn met veel verschillende dingen bezig geweest op stage. Hieronder ook aan groepstherapieƫn. Vorige week hadden we met een deel van de kinderen een groot ganzenbord op karton gemaakt. Ons doel was om de kinderen te stimuleren om fijn motorisch vaardigheden in te oefenen en om zelf iets te creƫren. Over enthousiasme gesproken, de opdracht was nog niet uitgelegd en er stonden al kleine tekeningen op het karton.

De omgeving om de therapiesessies in uit te voeren is niet altijd even ideaal, maar op deze manier leren we flexibel om te gaan met de mogelijkheden die we hebben. Deze week hebben we het bordspel dan gespeeld. We hadden bij een tien-tal vakjes opdrachten gemaakt. Deze opdrachten waren voor zowel fijn als grof motorische vaardigheden te oefenen, maar ook op cognitief gebied werden de kinderen uitgedaagd.

Vol enthousiasme kwamen de kinderen rond het bordspel zitten. Het verliep af en toe chaotisch, maar aan de kinderen konden we zien hoe veel ze ervan genoten!

Het is wel degelijk waar wat ze zeggen:

Alone we can do so little, together we can do so much!

Op het einde van de dag, werden we getrakteerd door het keukenteam op een lekker stuk cake om de dag mee af te sluiten!

xoxo Hanne en Coralie