Rondjes lopen en bekende koppen

Hej!

ook vandaag zijn we nog Kopenhagen gaan verkennen. Het eerste wat op de planning stond om nog te verkennen was ‘De ronde toren’. Deze toren is letterlijk rond en ook de manier om naar boven te geraken is…uniek (zie foto).Deze toren was een onderdeel van de sterrenwacht dan Denemarken. Deze toren staat er al van 1637! Deze toren had eigenlijk drie onderdelen: de sterrenwacht, de universiteitsbibliotheek en de Trinitatis kerk.   Onder weg naar boven zijn we wel eventjes gestopt in de universiteitsbibliotheek, daar was momenteel een tentoonstelling bezig van foto’s genomen door Zijne Koninklijke Majesteit prins Nikolaas van Griekenland en Denemarken. Hij stelde hier hele mooie foto’s tentoon die geïnspireerd waren door de natuur en licht.

De klim naar boven was wel pittig. Een tussenstopje af en toe was hier echt wel welkom. Eens boven hadden we echt een prachtig uitzicht (ondanks het slechte weer). helaas was de sterrenwacht niet open, maar hadden we toch de mogelijkheid om eens binnen te kijken.

Onderweg zijn we onze eerste bekende Deen tegengekomen Niels Bohr. Hij had een mooie plaats gekregen naast een van de gebouwen van de universiteit.

Zonder dat we er ons van bewust waren zijn we binnengewandeld in de kerk van onze Lieve Vrouw, dit bleek uiteindelijk geen kerk te zijn maar een kathedraal (?), we waren niet echt goed mee met het kathedraal deel.

Tot slot wou ik (Chiara) toch DE bekendste Deen zien! Als je aan Denemarken denkt, dan denk je automatisch aan ‘De kleine zeemeermin’, maar dit verhaal hebben we alleen maar dankzij… Hans Christian Andersen. Ik wist dat er een standbeeld van hem was, maar ik wist niet goed waar. Dit hebben we dan ook gisterenavond opgezocht… en ja, bleek dat we onbewust dit beeld al een aantal keer voorbijgelopen waren. Ik ben dan ook super blij dat ik het eens in het echt heb kunnen zien!

Dit was onze kleine tocht voor vandaag in Kopenhagen! tot morgen!