Nasz pierwszy dzień stażu (onze eerste stagedag)

Vandaag vond onze eerste stagedag plaats hier in het John Paul II Health Care House For Children.

Agnieszka verwelkomde ons en legde enkele praktische zaken uit. Onze dag begon met een observatie van de kinderen. Dit was veel zwaarder dan verwacht. De kinderen eisten voortdurend onze aandacht op. Ook zijn we vandaag tot de conclusie gekomen dat kleine kindjes erg hard kunnen bijten (Dracula is er niets tegen)… . We zien er nog altijd de restanten van 🙁 .

Deze middag stonden er pannenkoeken op het menu. Deze waren erg lekker. Daarna mochten we onze volgkindjes leren eten. Dit verliep bij het ene kind wat beter (lees: properder) dan bij het andere. Nadat ze flink gegeten hadden, legden we ze in hun bed en gingen we met de iets oudere kinderen de sneeuw trotseren. Sommige kinderen kunnen echt goed mikken, met als resultaat dat we een paar sneeuwballen recht in ons gezicht kregen of op ons hoofd. Na het sneeuwballengevecht maakten we samen met de kindjes een sneeuwman, genaamd “Olaf”. Tijdens deze activiteit konden we observeren hoe het gesteld is met hun motoriek en cognitie. Hieronder vinden jullie een foto van het resultaat.

Na onze stagedag gingen we wat kleine inkopen doen in “den Dino”, de plaatselijke supermarkt. Hierna werkten we wat voor school en namen we de dossiers van de kinderen eens door.

Nu gaan we er nog een gezellig tv-avondje van maken met een pakje chips 😀 .

P.S.: Jullie zullen terug van ons horen dit weekend, want dan gaan we namelijk naar Krakau. De komende dagen zullen we ons focussen op onze stage.

Do widzenia,

Astrid en Kyana