Sunny days

Vrijdag zijn we naar de Zoo van Paramaribo geweest. Dit wilden we zeker eens gezien hebben! We hadden van andere studenten wel al gehoord dat het heel klein was en niet zo veel voorstelde, maar dit wilden we toch graag met onze eigen ogen zien.

Wanneer we aankwamen zagen we meteen dat het niet zo groot was, maar het zag er wel een gezellige kleine zoo uit.

We hebben een ticket gekocht voor maar liefst 1,5 euro! Dat is niets in vergelijking met een ticket voor de zoo in Antwerpen.

We zijn dan aan de toer begonnen in de zoo, we wisten eigenlijk niet goed waar we moesten beginnen, er waren niet overal paden aangelegd voor naar de dieren te gaan. Dus we zijn dan maar beginnen stappen. Al snel hadden we door dat het wel echt een kleine zoo is, als je wil kan je er op een half uurtje alles gezien hebben en dan moet je nog niet doorstappen. Wij hebben er natuurlijk langer over gedaan en genoten van de natuur rondom, want de zoo was op een heel mooie plaats gelegen, tussen de bossen.

Wat we wel erg vonden, waren de koten van de dieren. Wij vonden dat de dieren in België al niet genoeg plaats hebben, maar na dat je het hier hebt gezien, denk je er toch wel anders over. Sommige dieren hebben echt wel weinig plaats, vooral de katachtigen en de otters, die hadden een bak water van een meter op een halve meter.

Al bij al hebben we er toch van genoten, wij vonden het zeker de moeite en zijn blij dat we het gezien hebben. Vooral Valerie want zij is van heel dichtbij met een van haar lievelingsdieren op de foto gegaan (deze foto kunnen we er niet opzetten aangezien het fototoestel plat was en het met een wegwerpcamera is genomen).


 

 

 

 

Wanneer we terug thuis kwamen waren we best moe van het stappen in het warme weer, vooral Kachiri. Zij was zo moe dat ze in een normale tuinstoel inslaap is gevallen, met de gevolgen van nadien dat ze helemaal stijf was in haar nek en rug.

In de late namiddag wilden we graag eens naar de centrale markt gaan voor fruit en groenten te kopen. Dit omdat je daar veel keuze hebt en het blijkt goedkoper te zijn. We fietsten dan naar de plaats waar we dachten dat het was, want een taxichauffeur had ons gezegd dat daar de centrale markt was. Wanneer we aankwamen zagen we bijna geen groenten en fruit, alleen een gigantisch grote chaotische winkel. Hier zijn we even binnen geweest maar we konden de drukte niet aan. We waren zelfs aan het twijfelen of het wel de centrale markt was aangezien er amper groenten en fruit waren, en deze waren al helemaal niet goedkoop. We hebben dan gevraagd of het de centrale markt was en toen zeiden ze ons dat dit op een heel andere plaats is. We waren een beetje teleurgesteld, want we hadden veel zin in fruit, maar we hebben niets gekocht omdat het zo duur was op die plaats.

In de avond zijn we nog een pizza gaan eten, hier hadden we echt een keer zin in. We wilden naar de pizzahut gaan, maar daar was zoveel volk dat we door zijn gereden naar een andere pizzazaak. De Surinamers hadden de dag voordien

hun loon gekregen, en wanneer ze hun loon hebben gekregen, gaan heel veel Surinamers naar de pizzahut of de KFC…

Zaterdag waren we van plan om naar White beach te gaan, maar we hadden te horen gekregen dat daar restauratiewerken waren, waardoor we niet konden gaan. We wilden toch graag een dagje zwemmen en zonnen met onze andere huisgenoot, dus zijn we een dagje naar Jacana Resort geweest. Dit is een hotel, waar je ook kan betalen voor een dagje aan het zwembad te liggen.

Het was er enorm mooi! We hebben er echt van genoten.

Enkel op het einde had Valerie iets voor, ze ging zich omkleden voor terug naar huis te gaan. Wanneer ze uit de kledingruimte wilde komen kreeg ze het slot niet meer open. Gelukkig waren de deuren niet tot tegen de grond en is ze eronder door kunnen kruipen!

Vandaag hadden we weer een schoolwerk dagje, voor we morgen weer aan een nieuwe stageweek beginnen!

Xoxo Kachiri en Valerie