weekendje gescheiden

Donderdagochtend zijn we weer mee kinderen gaan halen met het busje. Wanneer we terug kwamen zijn we naar de activiteitenruimte gegaan om onze interventie verder voor te bereiden.

We hadden woensdag elk een interventie voorbereid voor met onze volgcliënt te doen, maar het materiaal moest worden klaargezet.

Beide interventies zijn goed verlopen. Terwijl Kachiri met haar volgcliënt een soort memory aan het maken was, was Valerie met haar volgcliënt oefeningen aan het uitoefenen om te leren kruipen.

Kachiri was wel vroeger klaar met haar interventie als Valerie en al maar goed ook want Valerie kon haar hulp wel even gebruiken. De cliënt moest in kruiphouding gezet worden, dit zodat ze de houding gewaar wordt, maar dit was heel moeilijk alleen, dus Kachiri is dan een handje komen toesteken.

Na de interventies waren we beide blij omdat deze zo goed gingen.

In de namiddag zijn we mee de kinderen naar huis gaan brengen. Hierna wilde we vertrekken met de fiets, maar het was weer hard aan het regenen. We hadden beide onze laptop bij en geen regenjas, dus we zagen het niet zitten om er door te fietsen. We hadden dan een taxi besteld en duidelijk vermeld dat we 2 fietsen moesten meenemen. Wanneer de taxi aankwam zagen we dat dit een gewone auto was, niet groot genoeg dus voor twee fietsen. We gingen naar de taxichauffeur en we hebben hem dan gezegd dat er twee fietsen mee moesten. Hij leek verbaasd dus Kachiri zegt: ‘we hebben dit wel gemeld dat er twee fietsen mee moesten’. De chauffeur was al wat lastig, dus we zeiden dat we wel een met de fiets zouden gaan of een andere taxi zouden bellen, maar we moesten hem toch sowieso betalen. Dus dan heeft Bjorn, een man die op onze stageplaats werkt, de twee fietsen met de chauffeur in de auto gestapeld, en dan zijn we met de koffer open naar huis gereden.

Dit was toch wel 1 van de onvriendelijkste chauffeurs die we al hebben gehad bij de taxi.

Na onze stage zijn we samen met onze huisgenoot naar de hermitage mall geweest en we hebben daar dan ook ons avondeten gegeten. Hierna zijn we naar huis gedaan en hebben we een dutje gedaan en dan in de avond zijn we naar Havana lounge geweest.

Vrijdag hebben we een rustig dagje gehad. We hebben echt een dagje geluierd, we zijn enkel naar de winkel geweest. In de avond hadden we wel een etentje. Dit etentje was georganiseerd door SPS, Stichting Projecthulp Suriname, en het was op hun kosten. SPS is het project dat voor ons onze stageplaats heeft gezocht, onze verblijfplaats, ons vervoer van de luchthaven…

We waren gaan eten in het Jawa restaurant met alle andere studenten die onder SPS stage lopen. Dit was een Indonesisch restaurant. Het eten was heel lekker en heeft ons dan ook gesmaakt!

 

Zaterdagochtend is Kachiri samen met een groep studenten voor een weekendje naar Brokopondo vertrokken, dit voor een full moon party en op zondag zal er een feest zijn waarbij er traditionele kledij gedragen wordt, meer informatie volgt later. Valerie is niet mee, dit omdat ze een weekendje voor school wil doorwerken, ze vindt dat ze dit nodig heeft.

Xoxo Kachiri en Valerie