De voorbereiding

Hallo iedereen, wij zijn Vanina en Kjersti. Via deze blog nemen we jullie mee doorheen ons avontuur in Polen.

Om te beginnen zullen we ons kort even voorstellen.

Ik ben Vanina Van Achter, 22-jarige student ergotherapie aan Odisee Hogeschool te Brussel. Ik woon aan de rand van Brussel dus ik ga steeds met de trein naar school. Ik verblijf dus heel het schooljaar bij mijn ouders en hondjes. Ik ben het dus helemaal niet gewoon om ver van huis te zijn zonder mijn ouders. Polen wordt hierdoor al een grote uitdaging. Ik heb de richting ergotherapie gekozen omdat ik super graag in de zorg wou werken, ook wou ik heel veel diversiteit in mijn werk en mijn creativiteit kunnen verwerken. Ik heb er enorm veel zin in om het avontuur van Polen aan te gaan. Polen wordt een zeer boeiend en een leerrijke stage! 

Ik ben Kjersti Vandeputte, 22-jarige student ergotherapie aan Odisee Hogeschool in Brussel. Ik woon in Overijse en doorheen de week zit ik op kot in Leuven. Ik ben gestart met ergotherapie omdat ik graag met mensen bezig ben. Ik ben behulpzaam en vind het leuk om mensen te helpen en hun vooruit te zien gaan. Ik kijk heel erg uit naar onze stage in Polen, we gaan hier ongetwijfeld veel bijleren en nog meer groeien als ergotherapeut.

Vervolgens onze voorbereiding in België. In de zomervakantie van 2021 maakten we al eens kennis met Agnieszka Ptak, onze stagebegeleider van in Polen. Het was leuk om al eens kennis te maken met haar, dit maakt het al iets minder spannend.

We kregen ook twee online lessen van Agnieszka. Verder hebben we contact gehouden via e-mail met Agnieszka en deden we ook een zoommeeting om te laatste dingen na te vragen.
Ter voorbereiding maakten we ons projectdossier. Hierin werd algemene informatie, culturele aspecten, verwachtingen, plan van aanpak etc. verzameld.
We gingen beide aan de slag om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op vlak van taal. Zowel Engels als basis woorden in het Pools. Dit deden we door online woorden op te zoeken, mini taalgids aan te kopen, via de app duolingo en Vanina volgde ook nog Poolse les.

Ook hebben we Belgisch geld omgewisseld in Poolse Złoty omdat we in Polen niet kunnen betalen in Euro.

In november begonnen we met de zoektocht naar een geschikt appartement voor ons beide om te verblijven gedurende onze reis. We vonden verschillende leuke plekjes maar deze voldeden niet altijd aan onze eisen. Maar dan vonden we uiteindelijk toch een goed appartement niet ver van onze stageplaats. Later in december hebben we ook onze vliegtickets geboekt. De praktische zaken waren daarmee allemaal geregeld. Wij checken ook telkens de Corona-maatregelen van Polen, om steeds op de hoogte te zijn.
Momenteel zijn we enkele dagen voor vertrek. We zijn volop bezig met het maken van onze valies. Want vrijdag 28 januari is het zo ver, dan stappen we op het vliegtuig richting Wroclaw. Tot dan! 😊