De reis

Ons vertrek richting Wroclaw – 28/01/2022 

Om 7 uur hebben we afgesproken in de luchthaven van Zaventem. Met allebei een bang hartje namen we het vliegtuig om 9 uur richting Frankfurt. Wij zijn het helemaal niet gewoon om het vliegtuig te nemen. Onze eerste vlucht duurde ongeveer een uur. Er was tamelijk veel turbulentie, dit was best eng. Aangekomen in Frankfurt. We hadden 2 uur de tijd om over te stappen op ons vliegtuig naar Wroclaw. Het was een heel klein vliegtuig waardoor we nog meer schrik hadden om te vliegen. Gelukkig zijn de twee vluchten heel goed verlopen. We landen om 14u30 in Wroclaw. Wat waren we blij dat we goed aangekomen waren. We reserveerden de taxi al op voorhand, maar die liet op zich wachten. Terug een beetje paniek. Wanneer de taxi aankwam was het een super vriendelijke chauffeur. Hij had YouTube aangezet met Engelse muziek om een leuke sfeer te creëren in de auto. Aangekomen aan ons appartement, terug een kleine stress, we konden de eigenaar niet bereiken. We besloten dus maar aan te bellen aan het huisnummer van ons appartement. Gelukkig kwam het koppel de deur opendoen. Het zijn super vriendelijke eigenaars met een lieve, schattige hond. We werden heel goed ontvangen. Ons appartement is zeer proper en gezellig. We zijn ook al een paar boodschappen gaan doen want op 5 minuten wandelen is er een Lidl. We zijn nu wel super moe. We gaan een beetje aperitieven met FC De Kampioenen en daarna lekkere pizza eten. Daarna gaan we gaan slapen want afgelopen nacht was een korte nacht.

Morgen gaan we eens tot aan onze stageplek wandelen zodat we de weg leren kennen. Ook gaan we de omgeving verkennen. Maar eerst eens goed uitslapen. 

Kleine anekdote: In de luchthaven van Frankfurt, heb ik (Vanina) me laten vangen. In mijn beste Engels had ik een broodje besteld voor 5 euro. De ober vroeg me of ik een kleine of een grote koffie wou. Ik dacht ‘oh voor 5 euro een broodje met een koffie’. Maar neen, ik heb me laten vangen want de rekening was plots 9 euro, oeps … 

 

De reis terug naar België – 25/02/2022

Een maand later nemen we het vliegtuig terug naar België. Vandaag keren we dus terug naar huis!
We vinden het jammer dat onze buitenlandse ervaring er al op zit maar we zijn blij om onze familie terug te zien!

Bedankt om onze blog te volgen!

Groeten, Vanina en Kjersti