Verlengd weekend

Het weekend van 12 februari kozen we om een verlengd weekend te nemen. We hadden dus vrij van 11 tot 14 februari. We hadden allebei bezoek. We hebben onze stagerapport even aan de kant gezet en genoten van ons verlengd weekend! Op vrijdag 11 februari zijn we Auschwitz gaan bezoeken. Dit was een zeer boeiende en leerrijke uitstap. Auschwitz ligt 2 uur 30 rijden van Wroclaw. Wij huurden dus een auto, dit was supergemakkelijk! In Polen moet je ook betalen voor de autostrade, een heel moeilijk systeem. Na Auschwitz zijn we even langs Krakau geweest. Dit was 90 minuten rijden van elkaar. In Krakau zijn we gaan wandelen en op restaurant geweest. Krakau is een zeer mooie stad.

Zaterdag hebben we door Wroclaw gewandeld. We zijn drie kerken naar omhoog gegaan. Dit waren heel wat trappen. Eén kerk was al 300 trappen. Die dag hebben we zeer veel kabouters gevonden. We hadden een to do lijstje op internet gevonden van 25 bezienswaardigheden. We hebben er die dag 20 gedaan. In de avond zijn we gaan eten in het Hard Rock café. Natuurlijk moesten we de t-shirt kopen om een herinnering te hebben aan onze buitenlandse stage. 

Zondag zijn we met zijn allen naar de zoo van Wroclaw geweest. We hebben nog nooit zoveel vissen en reptielen gezien op één dag. De zoo was heel leuk om te doen. Wij hadden het gevoel dat ze aan renoveren waren. Zet de zoo maar op jullie to do lijst als jullie naar Wroclaw komen, het is zeker de moeite waard! In de avond hebben we de sky tower gezien. Wroclaw was zeer mooi in het donker. 

Maandag hebben we nog gewandeld in Wroclaw en afscheid genomen van ons bezoek! Het was een zeer gezellig en fijn weekend!