Stagedag 1 en 2

Guten Tag!

Maandag, 20/09, was onze eerste stagedag. We reden er met gezonde spanning naartoe en werden hartelijk ontvangen door het hoofd van de ergotherapeuten en fysiotherapeuten. Na een COVID-test, een kleine rondleiding en ons omkleden vertrokken we beiden in een andere richting naar de afdeling.

   

Kari: Samen met het hoofd vertrok ik naar de afdeling Neurologie waar Nairi (ergotherapeut) en Heike (fysiotherapeut) me stonden op te wachten. Zij en een andere fysiotherapeut vormen het paramedisch team van deze afdeling.
Elke patiënt en elke therapeut heeft zijn eigen individuele planning, zodat alle afspraken (ergotherapie, fysiotherapie, bezoek aan een arts,…) gestructureerd en georganiseerd verlopen. In de voormiddag volgde ik Nairi. Ze gaf zowel individuele als groepstherapieën, waarbij ze zich voornamelijk richt naar de bovenste ledenmaten. Ik volgde o.a. een VR-therapie, naar mijn gevoel één van de hoogtepunten van de dag.
In de namiddag volgde ik Heike en leerde ik met een elektrische rolstoel een parcours rijden. Wat voor mij, alsook, een unieke ervaring is.

    

Sophie: Mijn start verliep een beetje minder vlot. Er werd mij een zaaltje aangewezen door het hoofd waar ik naar toe moest gaan na dat ik was omgekleed. Door een miscommunicatie tussen het hoofd en het team van de afdeling pediatrie, belanden ik in een opleiding i.p.v. bij mijn team. Gelukkig kwam er na een halfuurtje iemand mij zoeken. Nu kon mijn dag echt beginnen. Ik kreeg mijn planning van de dag en werd gebracht naar de eerste groepssessie. Ik volgde verschillende fysiotherapeuten en ergotherapeuten gedurende de dag. Ik heb zowel therapie gevolgd als zelf meegeholpen. Ik had kindjes tussen de 3-17 jaar met verschillende pathologieën.

   

Echter was voor ons beide ‘die Deutsche Sprache’ een pijnpunt. Het is niet altijd makkelijk om met het paramedisch team te communiceren en elkaar correct te begrijpen. Iedereen, ook de patiënten, doen hun best zodat we elkaar begrijpen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende talen (Duits, Nederlands, Engels en Frans) en gebaren ;).

Onze tweede stagedag kwamen we beiden meer in contact met de ergotherapeuten. Dit aangezien het hoofd van de ergotherapeuten en fysiotherapeuten (‘Motorik’) dacht dat we kinesitherapeuten waren. Bijgevolg had ze ons meer ingepland om bij de fysiotherapeuten te volgen. Deze verwarring werd echter snel opgelost. We sloten onze dag af met het volgen van een uitgebreide presentatie over de Therapieklinik, gegeven door het hoofd van de ‘Motorik’.

Tschüss und auf Wiederhören!
Kari en Sophie