Top weekend!!! :D

Hey lieve lezers!

Bij deze een über positief bericht over mijn weekend! Dat is eens wat anders eh!

Janina (awesome roommate!!) en ik zijn dit weekend naar Romy en Helena gegaan. Onze geweldige CEO (mrs Peterson) heeft ons vrijdag een lift gegeven naar Claremont. Jaja, je leest het goed… De CEO. Niet mis eh, sinds de overval op zondag heb ik heel wat goede contacten hier. Iedereen wou toen met me praten. Alles heeft ook zijn voordelen eh! Tijdens deze rit heeft mrs Peterson ons zelfs aangeboden om eens een weekend bij haar door te brengen. Ze woont niet ver van het gastgezin van Romy en Helena, dus dat zou geweldig zijn.

Op vrijdagavond was er een etentje gepland in het gastgezin. Er kwamen dan nog drie andere studenten (twee Zwitserse meisjes en een jongen van Angola). Het was best een gezellige avond. En het eten was ook lekker! Het was eindelijk eens iets anders dan rijst (ik krijg op mijn stageplaats elke dag rijst). Dit was een leuke manier om een geweldige dag af te sluiten! En danku Helena om je kamer voor twee nachten af te staan aan Janina en mij. :p

Op zaterdag hebben we een hop-on-hop-off bus genomen. Uiteindelijk zijn we tot het besluit gekomen om de blauwe lijn te nemen! Janina had deze al gedaan, maar vond het niet erg om deze nog eens opnieuw te doen. Ze vertelde dat het een hele mooie rit was. We keken op het kaartje en besloten om op drie plekjes af te stappen. Van dat plan is dus niets in huis gekomen, want we zijn een beetje te lang blijven plakken bij de eerste stop. De eerste stop was in Constancia. Hier kan je de wijnvelden bezoeken en wijn proeven! En degene die mij een beetje kennen, weten nu zeker dat ik gekozen heb voor de tweede optie. Wat een lekkere wijnen (vooral de rode viel in de smaak bij mij). Ook de omgeving was prachtig. Dat moet ik zeker aan mijn ouders tonen als ze komen!! Dankzij Janina kan ik nu ook enkele mooie foto’s plaatsen op mijn blog! Geniet ervan!

Onze laatste dag in het gastgezin… Jammer maar helaas: aan alle mooie liedjes komt een einde! Pamela bracht ons naar een shoppingcenter zodat ik eindelijk een nieuwe gsm kon kopen en Janina een beetje nieuwe kledij. Ik had vorige week al eens een poging ondernomen om een nieuwe gsm te kopen. Maar blijkbaar heb je daar een identiteitskaart voor nodig en die had ik toen niet mee (extra voorzichtig na de overval). Deze keer had ik mijn voorzorgen genomen. Ik had kopieën gemaakt van mijn internationale reispas en had er een stempel laten opzetten dat het de echte kopieën zijn van mijn reispas. En tweede keer goede keer, dankzij deze kopieën kon ik een nieuwe telefoon kopen! En ik moet nog steeds wennen aan mijn nieuwe telefoon. In de namiddag bracht Pamela ons terug naar Saint Joseph.

Klaar voor een nieuwe week! Daarover later meer! 😀

Groetjes

Liesbet