Stageweek 6

Na het lange weekend van 4 dagen, voelde het wat raar om terug op stage te gaan! Gelukkig ga ik altijd met plezier naar Irabina. Ik voelde me op dinsdag wat moe doordat ik slecht geslapen had. Gelukkig verliep de dag goed en had ik er niet te veel last van. Er kwam iemand langs van een bedrijf om een ‘high chair’ te demonstreren. Dit voor het kind waarbij we in de eerste week een huisbezoek deden, in de hoop dat dit zou helpen om de eetroutine te vergemakkelijken. Ik luisterde naar de uitleg en entertainde ondertussen het kind. 🙂 Hij kan het soms moeilijk hebben als hij niet de aandacht krijgt die hij wilt, dus probeerden we hem rustig te houden tijdens de demonstratie. Dat lukte zeer goed!

Woensdag is altijd onze drukke dag. Er komen dan veel kinderen langs en onze laatste sessie eindigt rond 17u. ’s Morgens gaf ik een sessie aan een cliënt van Betty en dit mocht ik volledig zelfstandig doen. Dit verliep zonder problemen! Zoals ik eerder al vertelde, is het vaak moeilijk om alles alleen te doen. Dit kan om verschillende redenen zijn, waaronder funding, gedrag van de kinderen, het feit dat ze mij nog niet zo lang kennen, … Ook blijven vele ouders tijdens de therapie aanwezig en dan is het soms nodig dat de therapeut ook meewerkt, omdat sommige ouders hier anders wat “moeilijk” over zouden kunnen doen. Daarom werken Emma en ik veel samen. Dat is ook wel leuk, want zo kan je ook op elkaar inspelen. Ik nam ook nog eens het assessment Beery VMI af vandaag.

Op donderdag had ik weer een sessie met mijn volgcliënt. In de namiddag hadden we groep, en begeleidde ik de activiteit in de gym. Op het einde van de dag had ik nog een gesprek met Emma om terug te koppelen naar de voorbije weken en wat er nog te wachten staat. Twee weken geleden had ik trouwens mijn tussentijdse evaluatie, die goed verliep! Ik kreeg goede feedback, en met de aangebrachte puntjes waarin ik kon groeien was ik akkoord. Ondertussen heb ik hier ook al aan gewerkt en probeer dit nog te doen in de resterende weken. Emma zei dat ik zeker goed bezig ben en dat feedback enkel bedoeld is om te leren. Ze gelooft in me, vertrouwt me en is er zeker van dat ik dit kan. Volgens haar heb ik goede ideeën en heb ik het zeker in me om een goede therapeut te worden. Ik ben soms te streng voor mezelf. 🙂 Ze zei zelfs “You’ve got this!”, en dat gaf me wel een boost.

Vrijdag was ik nog eens op Kilsyth-locatie. Het was een rustige dag met maar 2 cliënten. Ik ging een uurtje observeren in een ‘ABA’-sessie. ABA staat voor Applied Behaviour Analysis. Het is een benadering om gedrag te begrijpen en te veranderen. Het is geen specifieke therapie op zichzelf, maar een reeks aan verschillende strategieën en technieken die gebruikt kunnen worden om mensen met een autismespectrumstoornis nieuwe vaardigheden aan te leren en hun moeilijke gedrag te verminderen. ABA kan gebruikt worden om kinderen met ASS te helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden, zelfzorgvaardigheden, communicatieve vaardigheden, speelvaardigheden en met het vermogen om hun eigen gedrag te beheersen. Het kan ook bijdragen aan het verminderen van moeilijk gedrag zoals geen aandacht schenken, agressie en schreeuwen.

Nog maar 2 weken stage te gaan… De tijd vliegt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *