Sorrento

Deze keer op vrijdag geen vrije dag, aangezien het maandag een feestdag was. Het was wel een korte dag op stage, waardoor het weekend al sneller begon! Eenmaal we alles hadden ingepakt en de auto geladen was, vertrokken we voor een weekendje naar Sorrento. Niet in Italië, er is wel degelijk een stadje aan de kust in Australië dat zo heet. 🙂 We verbleven in een huisje, en het werd een ‘girlsweekend’ met de drie nichten van mijn papa, hun mama en de dochter van mijn gastgezin. Om toch wat in de Italiaanse sfeer te vertoeven, zoals de plaatsnaam doet vermoeden, gingen we met drie uiteten in een Italiaans restaurant. Ik moet zeggen, het was er heerlijk.

Op zaterdagochtend en -voormiddag gingen we op ontdekking. We gingen naar Diamond Bay, Bay of Islands, en naar het strand vlakbij onze verblijfplaats. Allemaal prachtige natuur, spectaculaire stranden en indrukwekkende rotsen. Ik zag zo’n natuur nog nooit, dus ik was heel erg onder de indruk. De foto’s doen het niet echt eer aan, want in het echt is het nog veel mooier! We maakten hier mooie wandelingen. In de namiddag gingen we naar Mornington Peninsula Hot Springs. Dit is een heel grote wellness met onder andere verschillende baden. Deze zijn door de mens gemaakt, maar door de gebruikte materialen ziet het eruit alsof het deel van de natuur is. Het water komt wel uit natuurlijke bronnen die diep onder het aardoppervlak liggen. Lekker warm water dus! 🙂 Het was heel erg ontspannend en we zijn er tot laat in de avond gebleven. Er was zoveel te doen dat we onze tijd goed konden besteden. Er was onder andere ook een ‘hilltop pool’ met een mooi uitzicht, een sauna, hamam, en een ‘plunge pool’ met ijskoud water! Ik heb ze allemaal uitgeprobeerd. Ik heb er geen foto’s genomen, maar als je benieuwd bent naar wat het precies is, kan je een kijkje op de website nemen.


Op zondagochtend maakten we een prachtige wandeling, dat was het eerste wat we deden toen we opstonden. De zon was nog niet helemaal opgekomen, wat het uitzicht nog specialer maakte. We wandelden door de duinen en kwamen uit op Koonya Beach. Heel mooi! Geen foto’s, ik liet mijn gsm thuis en genoot van het moment. Als je mij goed kent, dan weet je dat ik graag veel foto’s neem, dus dat was wel een overwinning voor mij. 🙂 Na een uitgebreid ontbijt, opruimen en alles weer inpakken, gingen we nog enkele plaatsen bezoeken. We zagen Back Beach en wandelden naar een uitkijkpunt. Nadien gingen we naar St Pauls Beach, maar dit was jammer genoeg afgesloten omdat de rotsen afbrokkelden. We sloten af met Jubilee Point en The Dragon’s Head, dat we vanuit de verte zagen.

Het was een heel leuk weekend, waar ik veel mooie natuur zag! Het was ook niet te warm, waardoor we perfecte weersomstandigheden hadden. Ik heb genoten van het moois en ook de hot springs waren een hoogtepunt. Volgende week is het al mijn laatste weekend in Melbourne, want nadien begint mijn rondreis!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *