Eerste dagen in Melbourne

Op mijn eerste dag werd ik pas laat wakker. Geen wonder, we kwamen ’s nachts aan bij het huis van mijn gastgezin en mijn lichaam is een beetje in de war. Het uurverschil tussen Melbourne en België is zo’n 10 uur. Ik bleef nog even in bed liggen om wakker te worden. Later op de dag kwam ook Ian thuis en konden we voor de eerste keer kennismaken. Christine haalde Andrew, hun 11-jarige zoon, van school en zo ontmoette ik het vierde lid van het gezin. Na het avondeten ging ik mee met Christine om Stefanie en een vriendinnetje weg te brengen naar ‘Youth’, een activiteit op vrijdagavond die hun plaatselijke kerkgemeenschap wekelijks organiseert voor jongeren. Hier wordt telkens iets anders gedaan, zoals spelletjes spelen, movienight… Eenmaal terug thuis ging ik op pad met Christine, Andrew en de hond Junior. We maakten een wandeling, waarbij we al eens naar mijn stageplaats stapten. Zo weet ik welke weg ik vanaf volgende week moet uitgaan. Veel kon ik nog niet zien van de stageplaats, maar ik zag al het gebouw, de tuin en ik piepte eens door het raam aan de voordeur. Benieuwd wat mij hier te wachten staat! We keerden terug en wandelden door Cheong Park, wat vlakbij het huis van mijn gastgezin ligt. Andrew leerde me allerlei dingen bij over de Australische dieren. We konden er nog geen spotten, buiten een vogel, de Australische Magpie. Terug thuis keken we nog een film samen.

Ik moet nog wat wennen aan het Australische accent, en ook aan het feit dat ze hier bepaalde dingen links doen, zoals rijden. Maar na verloop van tijd zal dit steeds beter gaan.

Op zaterdag werd ik gelukkig wat vroeger wakker. Na het ontbijt vertrokken we naar ‘Eastland’, het plaatselijke shoppingcenter. Dit was echt gigantisch! Ik had nog wat spulletjes nodig die ik niet meebracht uit België. Terug thuis heb ik nog een beetje gerust, want nadien vertrokken we naar vrienden van mijn gastgezin. Hier had ik mijn eerste Australische “barbie” (barbecue). Het werd een gezellige avond! Het was een zeer warme dag, 36°C, en dat kon je ook ’s avonds nog voelen. Eenmaal terug thuis was het bedtijd, maar ik voelde me weer klaarwakker. Hello, jetlag… Maar ik ging toch slapen en dit lukte gelukkig al snel.

Iedereen is heel vriendelijk en ik voel me welkom. Toch mis ik thuis al een beetje, en de mensen van thuis. Het is toch steeds vreemd om op een nieuwe plaats te zijn. Vandaag, zondag,  hebben we nog een rustige dag, want morgen is het mijn eerste stagedag. Spannend… Ik ben benieuwd wat mij allemaal te wachten staat! Ik hoop dat ik er veel zal bijleren en dat het een geweldige ervaring wordt. Benieuwd naar de mensen die ik er zal ontmoeten, de werking van Irabina… Daarover kan ik jullie later meer vertellen! ’s Avonds gingen we nog allemaal samen naar het park. Na een warme dag van 40°C bracht een frisse wind verkoeling. Ik speelde voor de eerste keer cricket, wel met een tennisbal, maar ik raakte hem van de eerste keer! Nadien had ik niet zoveel geluk meer, maar het lukte toch nog een paar keer. We maakten nog een wandeling en keerden dan terug naar huis. Daar FaceTimede ik nog met mijn ouders, dat was fijn! Nu is het bedtijd, want morgen begint weer een nieuwe ervaring… Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *